Izvor: Luftika.rs, 03.Feb.2021, 19:20

Zbog nedozvoljene supstance povučen “Premia” susam iz svih prodajnih objekata

Kompanija „Delez Srbija“ povukla je iz prodaje susam seme od 100 grama, robne marke „Premia“ proizvođača „Moravka Pro d.o.o.“, nakon što je ovaj proizvod samoinicijativno poslala na labaratorijska ispitivanja u Poljsku.
Rezultati analize pokazali su prisustvo nedozvoljene supstance u samom proizvodu.
– Kao kompanija koja ima izuzetno visoke standarde kvaliteta i bezbednosti proizvoda, po dobijanju informacije o globalnoj situaciji sa spornim jedinjenjem u susamu, kompanija >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << je samoinicijativno sprovela dodatnu laboratorijsku analizu pomenutog proizvoda privatne robne marke „Premia”. Odluka o opozivu i povlačenju svih spornih serija je doneta nakon što su rezultati analize pokazali prisustvo jedinjenja etilen oksid u proizvodu – navodi se u saopštenju kompanije.
Iz ove kompanije pozivaju građane koji su kupovali ovaj artikal u maloprodajnim prodavnicama „Maxi“, „Mega Maxi“, „Tempo“ i „Shop&Go“, sa bilo kojim datumom isteka roka trajanja u 2022. godini, da ovaj proizvod vrate u narednih 14 dana, sa ili bez fiskalnog računa, u objekat gde je proizvod i kupljen. Poručuju da će građanima tom prilikom biti vraćena utrošena novčana sredstva, prenosi Vojvodinainfo.rs.
Srpski carinici ukrali milione evra malih pošiljki građanima, Aliexpres ukinuo besplatnu isporuku

Nastavak na Luftika.rs...






Povezane vesti

Država ćuti o kancerogenom susamu u prodavnicama

Izvor: Danas, 04.Feb.2021, 11:01

Sve količine susama privatne robne marke Premia, proizvođača Moravka Pro, koje su bile raspoložive u sistemu su povučene iz svih prodavnica i nema ih u prodaji, kažu za Danas u kompaniji Delez.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.