Izvor: Radio 021, 14.Feb.2019, 12:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbog finansijskih teškoća, Etihad menja planove za nabavku aviona

Etihad Ervejs saopštio je da je restrukturirao planirane nabavke aviona od kompanija Erbas i Boing zbog finansijskih previranja.

Državna aviokompanija čije sedište je u Abu Dabiju saopštila je da će isporuku pet aviona Erbas A350-1000, 26 Erbas A321neo aviona i šest Bong 777-9 letelica preuzeti "tokom narednih godina".

"Preostale narudžbine za letelice će biti podložne reprogramiranju, restrukturiranju ili smanjenju", navodi se u saopštenju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<
Podsetimo, Insajder je u decembru pisao da je Er Srbija, prema ugovoru, do kraja 2018. trebalo da dobije četiri aviona najnovije generacije A320neo i još šest takvih do kraja 2020. Međutim, budući da je Etihad odlučio da otkaže kupovinu aviona erbas A320neo, depozit koji je Jat ervejz 1998. uplatio Erbasu vraćen je Er Srbiji.

Etihad koji su pokrenuli vladari Abu Dabija 2003. godine saopštio je da je imao gubitak od 1,52 milijardi dolara u poslednjoj fiskalnoj godini. Njegova strategija agresivne kupovine udela u aviokompanijama od Evrope do Australije da bi se nadmetao sa kompanijom Emirejts (Emirates) i rivalskim "Katar ervejsom" (Qatar Airways) je izložila kompaniju velikim gubicima.

Autor: N1, Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.