Izvor: Luftika.rs, 15.Avg.2020, 15:40

Završena akcija u Rakiti, probijene dve cevi, predsednik MZ u suzama (VIDEO)

U selu Rakita završena je akcija vađenja cevi male hidroelektrane.
Iako je bila ideja da se iz Rakitske reke danas izvade cevi male hidroelektrane, to se nije dogodilo, ali su one bar “načete” i to zahvaljujući meštanima i aktivistima, koji su odlučili da sami sprovedu rešenje Ministarstva za zaštitu životne sredine o njihovom uklanjanju.
Jedan od aktivista je macolom razbijao beton oko cevi, da bi nakon toga prešao i na samu cev.
#Babušnica #NeZaMHE
Desimir >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << Stojanov, predsednik Mesne zajednice #Rakita, uz suze:
"Tri godine pokušavamo da država uradi ono što mora, a ona neće." pic.twitter.com/lUvzaYXzqv
— Južne vesti (@juznevesti) August 15, 2020

Međutim, do kraja akcije, što je bilo oko 13 časova, cev u reci nije izvađena, ali je izbušena, i to na dva mesta, a u nju je ubačeno i kamenje.
– Nema tehničkih uslova da se cev fizički ukloni iz reke, za to je potreban bager, ali je cevovod onesposobljen – rekli su aktivisti novinarki portala Nova.rs.
Inicijator ove akcije je su aktivisti Pokreta “Odbranimo reke Stare planine“, koji su prethodnih dana najavili da će se sakupiti kako bi ukonili cevovod male hidroelektrane “Zvonce” iz korita Rakitske, i na taj način sproveli rešenje Ministarstva životne sredine koje nije realizovano ni posle godinu i po dana.
U Rakiti su danas bili i doktor Dejan Žujović, potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić, kao i aktivisti incijative “Ne davimo Beograd”.

Nastavak na Luftika.rs...






Povezane vesti

Gradjani u svoje ruke preuzeli cevi MHE iz Rakitske reke

Izvor: PrviPrviNaSkali.com, 15.Avg.2020

Najava akcije Aleks&ar Jovanovic cuta (ORSP) - poruka iz RakiteDesimir Stojanov, predsednik Mesne zajednice . .#Babusnica #NeZaMHE Desimir Stojanov, predsednik Mesne zajednice #Rakita, uz suze:Tri godine pokusavamo da drzava uradi ono sto mora, a ona nece. pic.twitter.com/lUvzaYXzqv .— Juz..

Nastavak na PrviPrviNaSkali.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.