Izvor: Radio 021, 06.Sep.2020, 21:21

Završen skup u Podgorici, prisustvovalo oko 50.000 građana

Na, kako su ga organzatori nazvali, građanskom i patriotskom skupu za odbranu nezavisne građanske Crne Gore, po proceni Uprave policije na Trgu Nezavisnosti prisutno je oko 50.000 građana i sve protiče bez incidenata.

Voditelj programa Nebojša Šofranac je rekao da građane na trgu nisu okupile nijedna partija i politika, već ljubav prema državi.

"Kličemo i pevamo samo Crnoj Gori, nikome drugom", rekao je on.

Predrag Vušurović je poručio okupljenima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << da ne sramote sene slavnih predaka i kralja mučenika.

"Mnogo je nas kojim ničija nezajažljivost ne može ogaditi zemlju koja nas je porodila. Jedina partija koja nas je okupila je Crna Gora. Pod ovim orlovima zlatnim ne može biti ni žica, ni crnih ptica, ni Srebrenica", istakao je Vušurović.

Kako je naglasio, Crna Gora se zasitila četnicke slobode.

"Te slobode koju je blagosiljao Joanikije Lipovac. Na kraj toj slobodi stao je vihor crnogorskih partizana 1944. Pozivam vas da odlučite hoćemo li ponovo dozvoliti da žare i pale po Crnoj Gori ili ćemo se tome odlučno odupreti. Pobedila je naša partija, ona jedina Crna Gora", naveo je Vušurović.

Amina Brahić iz Pljevalja podsetila je na pretnje kojima su Bošnjaci ovih dana izloženi u tom gradu.

"Jedina ptica koja ovih dana leti nad Crnom Gorom je slobodarski soko", istakla je ona.

Zato poručuje da će svako ko pokuša da naruši temelje slobodne, evropske, nezavisne Crne Gore, naići na crnogorsku mladost.

"Državi, Evropi i svetu šaljemo poruku – da je večna Crna Gora", poručila je ona.

Ipak, parole koje su izrečene na tribini jasno su ukazale na to da su okupljeni digli svoj glas protiv snaga koje su se udružile na izborima, te koje trenutno u skupštini imaju prevagu. To je posebno ilustrovala jedna poruka koja je javno izrečena lideru Ujedinjene reformske akcije (URA) Dritanu Abazoviću.

"Nama je Crna Gora najpreča. Samo se toga gospodine Dritane Abazoviću setite, pre nego što zagrizete otrovnu jabuku", poruka je sa skupa.

Takođe, istaknuto je da se "antifašistička Crna Gora neće za srpski račun osloboditi od same sebe".

Autor: Fonet

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Uprava policije procenila da je na Trgu Nezavisnosti više od 50.000 građana

Izvor: Danas, 06.Sep.2020

Na, kako su ga organzatori nazvali, građanskom i patriotskom skupu za odbranu nezavisne građanske Crne Gore, po proceni Uprave policije na Trgu Nezavisnosti prisutno je oko 50.000 građana i sve protiče bez incidenata.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.