Izvor: Radio 021, 28.Jun.2019, 16:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zatvoreni objekti za preradu hrane u Futogu i Novom Sadu zbog loše higijene

Veterinarska inspekcija privremeno je zabranila preradu hrane privrednim subjektima "Madeko 2013 DOO" iz Futoga i "DOO Frigo Pejić" iz Novog Sada, jer nisu ispunjavali uslove za higijenu hrane, saopštila je danas Uprava za veterinu Ministarstva poljoprivrede.

Kako je precizirano, kod tih kompanije, koji imaju odobrenje za preradu mesa, utvrđeno je da u objektima nisu ispunjeni opšti uslovi higijene hrane (prostorije, oprema, higijena), kao i posebni uslovi za higijenu hrane >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << koji se odnose na primenu sistema samokontrole.

U jednom objektu, zatečena je hrana koja nije deklarisana, te nije bilo moguće utvrditi sledljivost u ukupnoj količini od 716 kilograma, zbog čega je proglašena nebezbednom za ishranu ljudi i poslata na neškodljivo uklanjanje u prisustvu veterinarskih inspektora.

U drugom objektu, hrana u ukupnoj količini većoj od 1.406 kilograma, nije skladištena na propisanoj temperaturi, što je dovelo u sumnju bezbednost te hrane, te je sprovedeno službeno uzorkovanje i hrana je stavljena van prometa do dobijanja rezultata ispitivanja.

Za obe firme izrečena je mera zabrane upotrebe prostorija i opreme, odnosno proizvodnje, do otklanjanja utvrđenih nedostataka.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Zatvoreni objekti za preradu hrane u Futogu i Novom Sadu

Izvor: NoviSad.com, 28.Jun.2019

Veterinarska inspekcija privremeno je zabranila preradu hrane privrednim subjektima „Madeko 2013 DOO“ iz Futoga i „DOO Frigo Pejić“ iz Novog Sada, jer nisu ispunjavali uslove za higijenu hrane..

Nastavak na NoviSad.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.