Zatvaraju se svi frizerski i kozmetički saloni, kladionice i kockarnice

Izvor: Luftika.rs, 01.Apr.2020, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zatvaraju se svi frizerski i kozmetički saloni, kladionice i kockarnice

Prema najnovijim odlukama Vlade Srbije, sa ciljem sprečavanja širenja koronavirusa, zabranjen je rad svim objektima i delatnostima koje iziskuju blizak fizički kontakt. Pod takvu definiciju potpadaju frizerski i kozmetički saloni, fitnes klubovi, teretane.
Današnjim odlukom Vlade, takođe je obustavljen rad svih kladionica, kockarnica i automat klubova i oni od danas svoju delatnost mogu obavljati isključivo elektronskim putem, piše 021.
Odlučeno je za određena zanimanja kućna >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << samoizolacija važi 14 dana, umesto 28 – to se odnosi na zdravstvene radnike, zatvorske čuvare, kao i pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova i vojske.
„Bitno je naglasiti da se ovom odlukom ne narušava zdravlje pripadnika ovih profesija, već se preventivno produženje kućne samoizolacije na njih neće odnositi“, ističe se u saopštenju Vlade Srbije.
Svoje radne zadatke obavljaće uz potpunu zaštitnu opremu i njihovo zdravstveno stanje će se redovno pratiti, dodaje se u saopštenju.
Vlada je odlučila da zastave na svim javnim institucijama od danas pa do daljeg budu spuštene na pola koplja.
Vlada je navela da će nastaviti da sa najvećom pažnjom prati razvoj situacije u vezi sa korona virusom i prilagođava sve mere, oslanjajući se isključivo na savete stručnjaka i još jednom apelovala na građane da se pridržavaju svih mera bez izuzetka, kako bi svi zajedno, kako kažu, što pre iz ove bitke izašli kao pobednici.
Kučkari se neće plašiti vaših policijskih patrola i komšija potkazivača!

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.