Zašto žene traže “tajni recept” da zadrže muževe?

Izvor: Luftika.rs, 16.Maj.2021, 20:43

Zašto žene traže “tajni recept” da zadrže muževe?

Na jednom od čitanijih portala za žene osvanuo je tekst pod nazivom “Kako da inteligentno zaludim supruga da me gleda kao boginju”. Ušla sam da vidim o kakvoj je zajebanciji reč, bila sam ubeđena da je neka fejk navlakuša, kad ono zaista neka žena na forumu očajnički traži savet kako da inteligentno zaludi svog supruga.
Jedva sam svarila pitanja mamica u grupama: Drage mame, jel nečije dete imalo ovakav osip? uz priloženu fotografiju detetove ojedene guze, kad evo još jedne >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << zabrinute žene koja na forumima traži savet kako da je muž gleda kao boginju.
Svoju muku pokušala je ovako da pojasni:
“Kojom taktikom učiniti da vas muž sluša, da ste mu sve, da vam ispunjava želje, a da ne primeti da ga vrtite?”
Šta, znam, možda da ga drogiraš, ali da potrefiš tačnu dozu da ne bi zaspao, jer onda nećeš moći da ga vrtiš, osim kao mrtvo telo koje kao takvo neće moći ni da sluša, a kamoli da ti ispunjava sve želje. Jedino ćeš uspeti u tome da ne skapira da ga vrtiš.
Šalu ili zbilju na stranu, nikada nisam razumela žene koje se satraše da očaraju svog muža, koje žele da ga vrte oko prsta, da samo njih gleda, koje se polomiše dokazujući mu da su najbolja žena na svetu za njega.
Mislim da je ovo u startu osuđeno na propast. I toliko je opterećujuće.
“Ništa mi ne uspeva da me gleda kao boginju”, dodala je zabrinuta žena.
Ja bih njoj pomogla, ali ja sam od onih žena koje se ne opterećuju mnogo time da očaraju sopstvenog muža jer ga poznajem, kao i on mene, jer imam poverenja u njega, jer bih izašla iz zajednice u kojoj sam, uz sve obaveze oko dece, kuće, posla, pritisnuta i idejom da me muž gleda kao boginju.
Naravno da ne idem unaokolo s dlakama, da ih puštam svuda jer sam u braku, da idem konstantno isflekana (ali idem), da ne perem zube ujutru, da prdim pred njim, da ne sečem nokte (karikiram) da sam se zapustila jer ne moram više da mu se dokazujem, “imam ga na papiru”.
Brijem se, sređujem, feniram, treniram, čitam, učim, negujem, rastem… jer bih sve to radila i da sam sama. Znam da će neke “iskusnije” žene skočiti sada: Pa daj, moraš malo obigravati oko njega, dodvoriti mu se, svađu rešiti u krevetu, obući samo za njegove oči čipkast veš, zavoditi ga… ali to nisam ja. I ne želim da budem neko drugi. Možda bi on i bio očaran, ali bih ja iskopnila.
Jer svađu neću da rešavam pičkom, več razgovorom, jer ne želim da se dodovoravam bilo kome, niti da se meni bilo ko dodvorava, to mi zvuči nekako podlo, neiskreno, prodano, jer ni ja od njega ne očekujem da obigrava oko mene u boksericama sa nauljenim telom.
Zavođenje u braku neguje se (bar ja tako mislim) zadržavanjem svoje posebnosti, svog duha, identiteta, ne robovanjem činjenici da ste sada muž i žena na papiru. Zavođenje se nastavlja odsustvom gušenja partnera. Ne trčkaranjem na svaki mig. Ne očekivanjem da te gleda kao boginju, već kao ženu koja ima svoje posebnosti, vrline i mane. Zavodi se ne samo telom, već i zdravim razumom, radoznalošću, spontanošću, energijom, i željom da od onoga što imate napravite zajednicu u kojoj vam je dobro, lepo i u kojoj se ne bavite idejom da jedno drugo vrtite oko prsta.
To je manipulacija, dok je gledanje kao u Boga idealizacija.
Printscreen Nije ovo prvi put da čujem da se žena grčevito bori za pažnju svog muža, pritisnuta strahom da će ga izgubiti. Verovatno su slušale Karleušu koja je nedavno izjavila da se žene odmah nakon porođaja “razguziče” i onda se pitaju zašto ih muž vara. I da shodno tome moraju stalno da rade na svom telu (u glavi nebitno), da bi ostao uz njih.
Reče prevarena, a zategnuta Karleuša koja se 24 sata bavi svojim izgledom.
I šta ćemo sad?
Da sledimo Karleušinu ideju o sprečavanju “razguzičenja nakon porođaja” ili da umesto sačuvane guzice sačuvamo sebe i ono što nas je učinilo nekad tom čoveku zanimljivom?
Nisam radi muža postala neka druga ili osma Jovana niti sam to od njega očekivala. Nisam počela da nosim čipkani veš koji mi ne prija. Nisam nikada svađe rešavala seksom, jer bih se osećala iskorišćeno ili manipulativno, nisam se nikad lomila da mu dokažem da sam baš ja ta za njega, jer kako ja mogu stopostotno da znam da li sam baš ja ta za njega, to se menja vremenom i rastom, ako jesam, ostaćemo zajedno, ako nisam … to nikakve taktike neće promeniti. Niko se ne može zadržati na silu, niti se bilo čija pažnja može privući na silu, niti na silu ili taktikom možeš nekoga da vrtiš oko prsta… možda i možeš ali to više nije ljubav i brak, već sranje.
Jeleni Đoković bi bilo najbolje da se negde skloni, troši novac i ćuti

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.