Zašto su nam oči na fotografijama najčešće crvene?

Izvor: Radio 021, 07.Okt.2016, 15:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zašto su nam oči na fotografijama najčešće crvene?

Iako je tehnologija pojednostavila umetnost pravljenja fotografija, efekat crvenih očiju i dalje uništava lepe fotografije.

Kada je loše svetlo, zenice se šire kako bi više svetlosti ušlo u oči. A kada svetlo ulazi u oči, zenice nemaju dovoljno vremena da se suze. Količina svetlosti koja je ušla u oko odražava crvene krvne sudove u očima. Kada se blic kamere upali, to rezultuje crvenim očima, piše Bright Side.

Razlog zbog kojeg imate crvene oči je zato >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << što verovatno gledate pravo u objektiv kamere. Možete da eliminišete taj efekat tako što ćete pre fotografisanja gledati u neko obližnje svetlo.

Većina modernih fotoaparata pre nego što napravi fotografiju zasvetli nekoliko puta kako bi se vaše zenice navikle i suzile.

Refleksija crvenih očiju varira od osobe do osobe, zavisno od veličine zenica, godina i boje očiju. Ljudi sa svetlom kožom i plavim ili zelenim očima imaju manje melanina i češće na fotografijama imaju crvene oči.

Autor: 021

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.