Izvor: Luftika.rs, 26.Feb.2020, 19:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zašto se kod žena pojačava seksualni nagon sa godinama?

Da li ste se ikad zapitali kako starenje utiče na vaš libido, odnosno seksualni nagon? Koliko dugo ćete imati jednaku želju za intimnošću i kada će ta želja biti najizraženija?
Naučnici imaju odgovor.
Čini se da u svemu tome najveću ulogu nema ni partner, ni ljubavni status, nego biološki sat i njegovo glasno otkucavanje, piše Index.
U 30-im, ali i ranim 40-im godinama žene često otkrivaju novu stranu sopstvene seksualnosti i mnogima omiljena aktivnost postaje upravo >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << zabava u krevetu.
Stručnjaci tu pojavu objašnjavaju otkucavanjem biološkog sata i željom da „iskoriste preostale godine za stvaranje potomaka“.
Laički rečeno, kako žene stare, više vode ljubav – i to puno više.
U studiji objavljenoj u časopisu „Personality and Individual Differences“ učestvovalo je je 827 žena podeljenih u tri grupe: visoka plodnost (18 do 26 godina), niska plodnost (27 do 45 godina) i u menopauzi (46 godina i više).
Na osnovu odgovora učesnica u internet anketi, istraživači su otkrili da žene koje imaju od 27 do 45 godina (one u kategoriji niske plodnosti) poseduju „pojačani seksualni nagon kao odgovor na smanjivanje plodnosti“ i da imaju „česte seksualne maštarije i aktivan seksualni život, pa su spremne na povremeni seks“.

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.