Zaraženo mleko za bebe bilo i u Srbiji, ali je na vreme povučeno

Izvor: Radio 021, 15.Jan.2018, 09:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaraženo mleko za bebe bilo i u Srbiji, ali je na vreme povučeno

Srbija je na vreme povukla "Laktalisovo" mleko opasno po bebe.

Kako pišu "Novosti", mleko u prahu za bebe francuske kompanije "Laktalis", koje je pokrenulo aferu sa salmonelom, dospelo je u 83 zemlje u svetu u 12 miliona pakovanja. Među zemljama u kojima je distribuirano mleko ovog francuskog proizvođača nalazi se i Srbija, ali su sporne serije povučene odmah po otkrivanju afere.

Preduzeće "Amikus SRB" koje je distributer "Laktalisovih" proizvoda u Srbiji, 11. decembra >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << je saopštilo da iz predostrožnosti povlači iz prometa sa srpskog tržišta dijetetski proizvod "Celia Espert 2", serija 17C0012838.

Tada je vlada Francuske naložila "Laktalisu" povlačenje 7.000 tona hrane za bebe i zabranu izvoza u 15 država, među kojima i u Srbiju. Odluka je tada doneta iz preventivnih razloga, nakon što je u svetu prijavljen slučaj 20 beba zaraženih salmonelom iz tog mleka. Tragovi salmonele pronađeni su na pločicama postrojenja u kojima se proizvodi mleko u prahu.

Direktor "Laktalisa" Emanuel Benije se tek u nedelju prvi put oglasio od kako je sredinom decembra izbila afera, rekavši da više ne treba praviti selekciju, već iz predostrožnosti povući iz prodaje sve proizvode ove firme.

Autor: Novosti

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.