Izvor: Radio 021, 19.Jun.2020, 21:24

Zaplenjeno više od 100.000 neprijavljenih evra na graničnim prelazima

Uprava carina saopštila je danas da su u protekla dva dana carinici na prelazima Preševo i Horgoš otkrili nekoliko takvih slučajeva i zaplenili više od 100.000 neprijavljenih evra.

U vozilu "mercedes benc" na izlaznoj strani prelaza Preševo kod o 64-godišnji državljanin Belgije turskog porekla pronađeno je 57.000 evra, saopštila je Uprava carina.

Vozač je rekao da nema ništa da prijavi osim ličnog prtljaga, što se ispostavilo kao netačno, jer su carinici >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << nakon toga u motornom prostoru automobila, filteru za klimu i u ladici između vozačkog i suvozačkog sedišta pronašli navedenu sumu, od čega je putniku vraćen dozvoljeni iznos, dok će se o ostatku izjašnjavati nadležni sud.

Na istom prelazu u "mercedesu" nemačkih regsitracija putovao je bračni par turskih državljana.

Oni su takođe negirali da imaju bilo šta za prijavljivanje, da bi carinici potom u rukohvatu na zadnjem sedištu automobila pronašli 44.000 neprijavljenih evra, od čega je supružnicima odmah vraćeno 20.000 evra, dok je ostatak privremeno zadržan.

Na Horgošu je za detaljnu kontrolu na ulazu u zemlju izdvojen "audi" nemačke registracije kojim je putovalo troje turskih državljana. Oni su kao i mnogi pre njih tvrdili da sa sobom nose dozvoljeni iznos novca, da bi carinici tokom kontrole u njihovom prtljagu i među ličnim stvarima pronašli 51.000 sakrivenih evra.

Detaljnim pregledom je najpre u jastuku koji se nalazio među torbama u prtljažnom delu pronađeno 20.000 evra, da bi potom i u neseseru na dnu termo torbe bilo otkriveno još 10.000 evra.

Na kraju se i u garderobi putnika koju su nosili na sebi našla još 21.000 neprijavljenih evra, koliko je nakon vraćanja dozvoljene sume privremeno zadržano do okončanja prekršajnog postupka pred sudom.

Tog istog dana ja na prelazu Horgoš za detaljan pregled izdvojen i "porše" nemačke registracije, kojim su iz Štutgarta ka KiM, putovali otac i sin albanskog porekla. Iako su tvrdili da zajedno imaju manje od 10.000 evra, u jakni na zadnjem sedištu carinici su pronašli 32.000 neprijavljenih evra, od čega je privremeno zadržano 12.000 evra.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.