Žapcu produžen pritvor za još mesec dana

Izvor: Radio 021, 09.Dec.2017, 19:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žapcu produžen pritvor za još mesec dana

Nebojši Tubiću Žapcu (57), osumnjičenom da je sa još tri osobe, za kojima se traga, učestvovao u prebijanju nasmrt investitora Spasoja Milićevića (63) produžen je pritvor za još mesec dana, do 7. januara 2018. godine.

Tubić je uhapšen 8. novembra, a dva dana kasnije priveden je u tužilaštvo na saslušanje, nakon čega mu je Viši sud odredio pritvor do 30 dana, i to zbog bojazni da bi boravkom na slobodi mogao da utiče na svedoke i opasnosti da bi mogao da ponovi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << delo. Tubić je tada na saslušanju negirao krivicu, prenosi Kurir.

Advokat Nebojše Tubića Žapca odmah je tada uložio žalbu na određivanje pritvora i zatražio da njegov klijent tokom istrage nosi nanogicu i boravi u kućnom pritvoru. Sud je to odbio, a Tubiću je juče pritvor još i produžen.

Žabac je inače u javnosti označen kao "kontroverzni biznismen", a događaj koji je izazvao pažnju novosadske javnosti desio se pre pet i po godina, u maju 2012. kada je upucan u glavu u piceriji "Aleksandar" na Grbavici, ali je preživeo. Protiv njega su ranije podnošene krivične prijave za dela privrednog kriminala za šta je obično osuđivan uslovno.

Više o događaju zbog kojeg je uhapšen čitajte OVDE.

Autor: 021, Kurir

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.