Izvor: Radio 021, 21.Jul.2020, 22:13

Za ulazak u Austriju od petka obavezan negativan pi-si-ar test

Kancelar Sebastijan Kurc najavio je od petka strože kontrole na ganicama Austrije, kao i da će od tada biti moguć ulazak u Austriju iz rizičnih regiona samo uz negativan pi-si-ar test.

"Mere koje preduzimamo imaju za cilj sprečavanje daljeg širenja korona virusa. Kada pogledamo aktuelne klastere onda vidimo da imamo problem sa uvozom virusa, pre svega sa Zapadnog Balkana", objasnio je on na konferenciji za štampu.

Kurc je kazao da je Austrija iscrpela sve >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << nivoe upozorena za putovanje, apelovala na građane da odustanu od putovanja u rizične regione i da već sada postoji obaveza samoizolacije prilikom povratka iz takvih delova sveta.

"Međutim i dalje imamo previše uvezenih slučajeva. Zbog toga će biti potreban negativan pi-si-ar test  za ulazak u Austriju, a i kontrolisaćemo strože poštovanje mere karantina", podvukao je Kurc.

Što se pi-si-ar testova tiče kaže da će biti prihvaćeni samo oni iz sertifikovanih laboratorija.

"Odustanite od putovanja ovog leta na Zapadni Balkan. Razumem povezanost i bliskost sa tim regionom. I meni je taj region veoma blizak srcu", dodao je Kurc.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.