Izvor: Luftika.rs, 31.Jul.2022, 16:36

Za samo 10 dana talas nasilja u Srbiji: Ivani suprug prerezao grkljan, Julijanu muž upucao, Blaženku ubio sekirom, a Jagodi bratanac smrskao lobanju

Od prošle do ove nedelje ubijeno je u porodičnom nasilju četiri žene, a stravični pir započeo je ubica iz Futoga koji je prerezao grkljan svojoj supruzi Ivani. Samo dan kasnije, M.M koji  zverski ubio svoju ujnu smrskavši  joj lobanju sekirom. Potom je nastradala nesrećna Julijana koju je muž upucao a onda i Blaženka, ostavljena u lokvi krvi na krevetu pošto je muž ubio sekirom.
O sudbinama ubica, od kojih su mnogi kasnije i sebi presudili, uopšte nećemo govoriti ali ćemo posložiti >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << činjenice tako da toliki broj ubistava i zverstava među građanima ove zemlje, uliva jezu. I traži,zahteva, vapije hitnu akciju države koja vrlo često ne prepoznaje nasilnike ili ih ne kažnjava adekvatno.
Elem, Kurir izveštava da je istu sudbinu kao i Blaženka, doživela šre pet godina njena koleginica sa istog odeljenja u bolnici Narodni front. Naime, sećate se verovatno da je Maju Đorđević  pre pet godina ispred Centra za socijalni rad ubio bivši partner Marko Nikolić koji je pre toga zadavio njihovog sina Mihaila (5).
Maja je početkom jula 2017. godine  u Centru za socijalni rad u Rakovici čekala bivšeg partnera Marka Nikolića da vrati njihovog sina Mihajla iz posete. Nikolić se pojavio i mrtvo dete, koje je prethodno udavio, bacio ispred nogu Maji, a potom ženu počeo da ubada. Nesrećnoj ženi u pomoć su pritekli radnici Centra koje je takođe povredio. Nikolić je pet meseci kasnije, nekoliko dana pred Novu godinu, presudio sebi u ćeliji Centralnog zatvora.  Blaženkin muž se takođe ubio sinoć ali to ni jednog ni drugog ne abolira odgovorsnoti a naročito ne državu koja ne posveti više pažnji prepoznavanju nasilnika.
A to koliko je agresija model ponašanja i života u Srbiji dokazuje još jedan primer, takože povezan sa najnovijih ubistvima. Naime, 24. jula je M.M. ubio u Zemunu svoju ujnu Jagodu svirepo je do smrti udarajući sekirom u glavu.
Naime, članovi šest porodica koje tu žive poslednjih godina su stradali ili su bili okrivljeni za ubistvo ili pokušaj ubistva.
Kako prenosi Blic, odmah do kuće ubijene Jagode gde je živela sa svojim ubicom, nalazi se porodična kuća fudbalera Nikole Malbaše, kome se trenutno sudi za pokušaj ubistva a potom  porodična kuća fudbalera Nenada Milijaša, čijeg je brata pregazio voz.
Nakon ovih kuća, koje su jedna do druge, pedesetak metara dalje u nizu nalaze se kuće Jelene Špagović i Majde Garović, ubice i njene žrtve.
Komšije iz ovog ukletog kraja iako bespomoćni, skreću pažnju na jedno-moglo se naslutiti da će Jagoda nastradati.
– Ne dolazi to samo od sebe. Neke od tih tragedija jesu bile splet nesrećnih okolnosti, ali ova ubistva ne… Komšije kažu da su Milorada prijavljivali, zna se da je pušten sa psihijatrije“, kazala je jedna od Jagodinih komšinica.
Baš kao što se znalo da bi se nesrećnoj Julijani nešto moglo dogoditi jer je dobijala batine skoro svakog dana od kako se udala a udala se sa 15 godina za čoveka koji je godinama pio i tukao je. Na kraju je 26. jula i upucao.
Konačno, vratimo li se na ukletu ulicu u Zemunu koja je samo slika u kojoj danas živimo i poplave nasilja među nama,  prisetimo se da je u istoj toj ulici  2019.  Jelena Špagović ubila prvu komšinicu Majdu Garović.
Naime, Jelena je Majdi dugovala novac, a kada joj je saopštila da ima da joj vrati samo deo među njima je izbila svađa. Tada ju je udarila u glavu porcelanskom šoljom, zatim činijom i šerpom, davila je rukama i kablom, da bi je na kraju ugušila jastukom. Telo je spakovala u kofer i odgurala ga u spavaću sobu, a onda ga je tri dana kasnije odvezla u Krčedin, gde ga je bacila u kontejner i zapalila.
Jelena Špagović (27) je osuđena na 30 godina zatvora zbog ubistva osamdesetogodišnje starice.
Julijana se za Vinka udala sa 15 godina, godinama je trpela batine i alkoholizam i na kraju je ubio

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.