Izvor: Radio 021, 03.Apr.2020, 17:03

Za podršku zdravstvenim radnicima u Vojvodini do sada uplaćeno 30 miliona dinara

Na namenski račun za podršku zdravstvenim radnicima u Vojvodini, koji je nakon izbijanja epidemije izazvane virusom korona otvorila Pokrajinska vlada, do sada je uplaćeno 30 miliona dinara, saopšteno je iz Pokrajinske vlade.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović je rekao da su novac uplatile brojne domaće i strane kompanije koje posluju u Vojvodini, ističući da je sredstva u iznosu od po dva miliona dinara opredelila i Srpska pravoslavna crkva, tačnije Eparhija >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << sremska i Eparhija bačka.

"Posebno se zahvaljujem episkopu bačkom Irineju i episkopu sremskom Vasiliju na odluci da pomognu naš zdravstveni sistem. Crkva je kroz istoriju, ne samo molitveno i duhovno, već i u materijalnom pogledu, pomagala one kojima je pomoć najpotrebnija. Učinila je to i ovog puta, a pomoć će sigurno stići do onih kojima je i najpotrebnija", rekao je Mirović.

To je namenski novac koji će biti upućen zdravstvenim radnicima u AP Vojvodini, prema transparentnim kriterijumima koje će utvrditi Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uplaćеno 30 miliona dinara za podršku zdravstvеnim radnicima u Vojvodini

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Apr.2020

“Na namеnski račun za podršku zdravstvеnim radnicima u Vojvodini, koji jе nakon izbijanja еpidеmijе izazvanе virusom korona otvorila Pokrajinska vlada, do sada jе uplaćеno 30 miliona dinara”, navodi prеdsеdnik Pokrajinskе vladе Igor Mirović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.