Za park koji ne postoji Novi Sad je već udelio 150 miliona, a stiže i novih 20 za “drugu fazu”

Izvor: Luftika.rs, 28.Jan.2021, 01:14

Za park koji ne postoji Novi Sad je već udelio 150 miliona, a stiže i novih 20 za “drugu fazu”

Gradska uprava raspisala je još jedan tender za uređenje novog parka između Novog naselja i Detelinare vredan 20.833.333 dinara bez PDV-a koji obuhvata gradnju dečijih igrališta i prostora za šetanje pasa.
Ova javna nabavka se sprovodi dok se čeka početak druge faze gradnje ovog parka pošto su prošlog proleća zaustavljeni radovi, a prošlo je više od pet godina od najave da će Novi Sad dobiti novi park od oko 3,5 hektara.

U novom tenderu Uprava za građevinsko zemljište >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << i investicije (UGZI) traži ponuđača koje će sagraditi igralište za decu mlađeg uzrasta, kao i još jedno za stariju decu uz koju će biti i teretana na otvorenom.
Prvo igralište bi bilo neposredno uz poslastičarnicu i opremljeno klackalicama, ljuljaškama, njihalicama, četvorosedima na federima, fiksnim gumenim igračkama i tzv. multifunkcionalnim kompleksom.
U dokumentaciji se navodi da bi drugo igralište namenjeno starijoj deci biti u severozapadnom delu parka i osmišljeno je kao skup tri celine: prostor za igru sa multifunkcionalnim kompleksom za decu uzrasta od pet do 12 godina, panjevima i hodalicama za motoriku.
Deo prostora igrališta namenjen je za odmor i druženje sa postavljenim kontinualnim klupama različitih dužina, od kojih neke imaju više od 12 metara, a biće postavljena i dva betonska stola sa ucrtanim šahovskim tablama.
Na trećoj celini predviđa se postavljanje teretane na otvorenom sa spravama za vežbanje od kojih su neke predviđene da ih mogu koristiti i osobe sa invaliditetom.
Takođe, tender obuhvata i ograđivanje i zaštitu mladica na prostoru za istrčavanje pasa.
Rok za podnošenje ponuda za ove radove je 8. februar.
Podsetimo da je UGZI krajem prošle godine završio dva tendera za radove u parku i oko njega.
Prvi tender pokrivao je nastavak uređenja parka, tj. predstavlja II fazu radova i vredan je skoro 105 miliona dinara sa PDV-om, a radovi treba da traju sedam meseci.
U prvoj fazi radova utrošeno je već 150 miliona dinara.
Evo i na šta:

Drugi tender se odnosio na uređenje saobraćajnih površina sa pratećom infrastrukturom oko parka i obližnjeg bloka za stanovanje koji je u izgradnji. Ovaj tender vredi skoro 161,5 miliona dinara sa PDV-om.
Kada se svi ovde pomenuti radovi završe, sledi još i hortikulturno uređenje parka, prenosi portal 021.
Novosađani za 1 milion € dobili bazen s rupama! Vučević preti krivičnim prijavama

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.