Za ministra za brigu o porodici Dmitrovića porodilje su kolateralna šteta? (FOTO)

Izvor: Luftika.rs, 23.Jan.2021, 17:08

Za ministra za brigu o porodici Dmitrovića porodilje su kolateralna šteta? (FOTO)

A ko će bolje da dokaže karakter ove vlasti nego li ministar za brigu o porodici Ratko Dmitrović koji je, komentarišući činjenicu da su umanjene naknade porodiljama kod poslodavaca koji su dobili pomoć države, porodilje nazvao kolateralnom štetom.
– Kako se nisu zajebali pa da “kolateralna šteta” budu plate ministara, poslanika, odbornika, sistemskih parazita? Nego eto, kolateralna šteta su trudnice i porodilje – napisao je tviteraš koji je podelio printscreen komentara >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << Ratka Dmitrovića koji je vrlo brzo uklonio ovaj tvit.
– Umanjenje naknade porodiljama kod poslodavaca koji su koristili državne mere – naipisao je tviteraš na raniji tvit ministra Dmitrovića.
Ipak, Dmitrović je, verovatno u momentu nesmotrenosti, svojim tvitom obesmislio resor na čijem je čelu.
Kako se nisu zajebali pa da “kolateralna šteta” budu plate ministara, poslanika, odbornika, sistemskih parazita?
Nego eto, kolateralna šteta su trudnice i porodilje… pic.twitter.com/mfnCnC8QMr
— Infidel (@SerbianInfidel) January 23, 2021

– Na žalost. Kolateralna šteta. Ne postoji državna mera koja nekome nije naškodila – napisao je Dmitrović.
Ipak, izgleda da postoji mera koja nije naškodila. Silne skupocene stvari koje se sijaju na fotografijama najviših državnih zvaničnika i njihovih savetnika i činovnika po njihovim kabinetima govore da, ipak, ima nedodirljivih.
Foto: Printscreen Ali to je uvek tako. Policajci pišu kaznu samo vozačima koji voze automobile koji bi u modernim zemljama završili na otpadu, a mere državne pomoći sada treba da nose na svojim leđima – porodilje.
Postavlja se pitanje gde je sada briga o deci i kampanja za natalitet? Šta se desilo sa “rađaj ne odgađaj”, “dosta reči, nek zakmeči” i drugim sloganima koji nisu odisali naročitom duhovitošću?
I hoće li ministar podneti ostavku zbog ovoga ili se makar izviniti porodiljama?
Podsetimo, da bi se ublažile ekonomske posledice vanrednog stanja i korona krize u Srbiji, država je omogućila poslodavcima da odlože plaćanje poreza i doprinosa za svoje zaposlene. Koliko god da je ovakva mera pomogla poslodavcima, nedopustivo je da zbog iste mere ispaštaju zaposleni – u ovom slučaju trudnice i porodilje, kojima se u obračunu naknade zarade neće obračunavati meseci za koje poslodavac nije platio poreze i doprinose. To u praksi znači da će sve porodilje, čiji su poslodavci koristili ovo pravo, biti oštećene i to na sledeći način:
Poslodavci su imali pravo da odlože plaćanje poreza i doprinosa za ukupno četiri meseca: mart, april, maj i avgust, ili april, maj, jun i avgust 2020. godine. Sve trudnice i porodilje kojima ovi meseci ulaze ili će ulaziti u poslednjih 18 meseci od dana otvaranja trudničkog bolovanja, odnosno 18 meseci od otpočinjanja porodiljskog bolovanja (ako nisu koristile trudničko bolovanje), biće u velikoj meri oštećene, jer će im se u obračunu naknade zarade ovi meseci računati sa nula dinara, piše portal Bebac.com, a prenosi portal Direktno.
Država ponovo umanjila plate porodiljama, jer su poslodavci koristili mere države

Nastavak na Luftika.rs...






Povezane vesti

Inicijativa "Mame su zakon": Trudnice i porodilje "kolateralna šteta"

Izvor: Radio 021, 23.Jan.2021

Inicijativa Mame su zakon saopštila je danas da je povodom nedavno uočenog problema zbog umanjenja naknade porodiljama kod poslodavaca koji su koristili državne mere, ministar Ratko Dmitrović na tviteru napisao da je u pitanju kolateralna šteta..."Želimo da podsetimo ministra Dmitrovića da je...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.