Izvor: Radio 021, 09.Jun.2020, 17:19

Za dve godine u Srbiji 1.162 građana osuđeno zbog korupcije

Za dve godine primene Zakona o organizaciji i nadležnosti državnih organa u suzbijanju organizovanog kriminala, terorizma i korupcije, u Srbiji su 1.162 osobe osuđene zbog korupcije, od kojih 260 na kaznu zatvora, izjavio je danas državni sekretar Ministarstva pravde Radomir Ilić.

Ilić je naveo da je pred posebnim odeljenjima za suzbijanje korupcije u Beogradu, Novom Sadu, Kraljevu i Nišu za dve godine optuženo 1.528 osoba, saopštilo je Ministarstvo pravde.

"Ovi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << rezultati su fascinantni kada se uporede sa ranijim rezultatima", kazao je Ilić u Kraljevu tokom obilaska posebnih odeljenja za suzbijanje korupcije pri Višem sudu i Višem javnom tužilaštvu u tom gradu.

Najavio je da se planira izgradnja nove zgrade u Kraljevu, za potrebe Prekršajnog i Privrednog suda u tom gradu kao i da će za potrebe posebnih odeljenja za suzbijanje korupcije i ostalih pravosudnih organa u Nišu biti rekonstruisana kasarna "Filip Kljajić".

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.