Izvor: Radio 021, 22.Feb.2020, 21:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Za dom spremni" iz Tompsonove pesme podelio sudije Visokog prekršajnog suda

Devet sudija u Odeljenju Visokog prekršajnog suda u Zagrebu nije se saglasilo o tome da li je ustaški pozdrav "Za dom spremni", kojim počinje pesma Marka Perkovića Tompsona "Bojna Čavoglave", prekršaj ili ne.

Pozivajući se na nezvanične informacije, list piše da je troje sudija jasno i nedvosmisleno iznelo stav da je pozdrav "Za dom spremni", u skladu sa ranijim presudama tog suda, u svakom kontekstu protivzakonit.

Troje sudija smatra da nije prekršaj, dok je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << troje sudija zaključilo da pozdrav u jednom kontekstu može biti kažnjiv, a u drugom ne.

O tom slučaju se raspravljalo tri sata, iako su sudije tog suda već donele niz pravosnažnih presuda u kojima su odlučili da je taj pozdrav prekršaj. Na sednici svih sudija Visokog prekršajnog suda ponovo će se raspravljati o ustaškom pozdravu.

Autor: Srna

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.