Za bezbedniji saobraćaj u Novom Sadu 102 miliona dinara

Izvor: Radio 021, 23.Feb.2017, 12:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za bezbedniji saobraćaj u Novom Sadu 102 miliona dinara

Savet za koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja na novosadskim putevima ove godine će na raspolaganju imati 102 miliona dinara.

Ovaj novac se prikuplja od naplaćenih saobraćajnih kazni na teritoriji grada, a pri čemu se ove godine očekuje da legne 70,6 miliona dinara, a ostatak od 31,5 miliona dinara je neutrošen novac iz prošle godine.

Kako se navodi u programu korišćenja ovih sredstava, najveći deo novca u visini od 35,3 miliona dinara će otići za >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << različite radove na saobraćajnoj infrastrukturi, a taj novac istovremeno je i deo Programa upravljanja javnim parkiralištima i Programa saobraćajne infrastrukture.

Ostatak novca, tačnije 10 miliona dinara, Savet će upotrebiti za nabavku tehničke opreme za saobraćajnu policiju, a još 40,5 miliona dinara ide za projekte edukacije i promocije bezbednog saobraćaja. Ovim sredstvima će se finansirati i niz analiza, poput analize bezbednosti saobraćaja u zoni škola ili studije o zonama usporenog saobraćaja, zatim edukacija dece u školama, zakupi bilborda i sitilajtova, štampanje knjiga, flajera i drugo.

Inače, Savet će sa 600.000 dinara platiti i održavanje sajta sbsns.rs koji radi od kraja prošle godine, a još 3,2 miliona će se upotrebiti za naknade članovima saveta i njihova službena putovanja u zemlji i inostranstvu.

Autor: 021.rs

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.