Izvor: Radio 021, 28.Jul.2019, 14:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

WhatsApp uvodi novu opciju plaćanja

WhatsApp uvodi novu opciju uplaćivanja novca preko te aplikacije, prenosi "Business Today".

Testiranje bi trebalo da počne ove godine u Indiji.

Opcija je nazvana WhatsApp Pay, slanje novca biće jednostavno kao slanje poruke, a kompanije nakon Indije želi da je pokrene i na drugim međunarodnim tržištima.

Popularna aplikacija za razmenu poruka ima 1,5 milijardi korisnika širom sveta, od toga je samo u Indiji 400 miliona.

Međutim, čim je najavljena >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << nova opcija, pojavila se i zabrinutost u Indiji.

"Indijske vlasti zabrinute su da bi WhatsAppova usluga platnog prometa mogla da deli korisničke podatke s Facebookom i Instagramom ugrožavajući sigurnost, privatnost i nekomercijalne informacije svojih pretplatnika", piše "Economic Times" i dodaje da za sada nije poznato da li je WhatsApp već dobio zeleno svetlo od indijskih vlasti za uvođenje ove usluge plaćanja.

Autor: 021

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.