Izvor: Radio 021, 03.Okt.2020, 15:24

Vulin: Ulagaćemo da svaki naš tenk bude u stanju da se nosi sa bilo kojim u okruženju

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin ocenio je danas da je Srbija, po broju ispravnih tenkova, evropska sila i da modernizovani mogu da se nose sa najsavrmenijim tenkovima u svojoj klasi.

"Mi ćemo ulagati velike napore da svi naši tenkovi, bar najveći broj naših tenkova, bude modernizovan na takvom nivou da može da koristi i odgovarajuću municiju i tehnička rešenja i da bude u stanju da se nosi sa bilo kojim tenkom u okruženju", dodao je ministar odbrane.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<
Srbija je tenkovska sila, ali to ne sme da bude samo po broju, već mora da bude i po tehničkim rešenjima i posadi. poručio je Vulin.

Vulin je u rejonu Vojnog kompleksa "Pasuljanske livade" prisustvovao konstruktorskim ispitivanjima i gađanju ciljeva iz prototipa usavršenog tenka M-84 AS1, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Autor: FoNet

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ministar odbrane: 'Srbija je evropska sila' po broju ispravnih tenkova

Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Okt.2020

Ministar odbrane Aleksandar Vulin je danas ocenio da je "po broju ispravnih tenkova Srbija evropska sila"...Rekao je da to nije dovoljno jer tenkovi moraju biti modernizovani da bi "mogli da se nose s najsavremenijim tenkovima u svojoj klasi", i da moraju imati odgovarajući broj posada da bi svaki bio...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.