Izvor: Radio 021, 29.Okt.2019, 22:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučićevoj supruzi plaketa za doprinos zdravlju u Srbiji

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar, dekan Medicinskog fakulteta u Beogradu Nebojša Lalić, šef Kancelarije Svetske zdravstvene organizacije za Srbiju Dorit Nican i supruga predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Tamara Vučić, dobitnici su plaketa za doprinos zdravlju u Srbiji.

"Batutove dane", kojima Institut za javno zdravlje Srbije "dr Milan Jovanović Batut" obeležava 95 godina svog postojanja i 100 godina od osnivanja Stalne epidemijske komisije, otvorio je u Beogradu ministar >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << zdravlja Zlatibor Lončar.

On je tokom uvodnog izlaganja ocenio da protekli vek rada te institucije pokazuje kako se brinulo za narod u Srbiji, a da se praksa očuvanja zdravlja naroda nastavlja i danas.

V.d. direktor Instituta za javno zdravlje "dr Milan Jovanović Batut" Verica Jovanović istakla je važnost uloge doktora Milana Jovanovića Batuta koji je bio na čelu Stalne epidemijske komisije koja je osnovana 1919. godine. Batut je, kako je ocenila, imao veliki uticaj na podizanje svesti naroda o zdravlju.

Medicinski fakultet u Beogradu osnovan je 1920. godine, a prvi dekan bio je upravo Batut.

Dekan Medicinskog fakulteta u Beogradu takođe je istakao važnu ulogu Batuta u istoriji zdravstva Srbije i pozvao na obeležavanje 100. godišnjice te institucije, koja se navršava naredne godine. Centralna tema stručnog skupa "Batutovih dana" je "Imunizacija u Srbiji - dostignuća prošlosti, izazovi sadašnjosti, stremljenje budućnosti".

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.