Izvor: Radio 021, 20.Jun.2016, 17:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić i Grabar Kitarović potpisali deklaraciju o unapređenju odnosa

Mandatar za sastav nove vlade Aleksandar Vučić i hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović potpisali su deklaraciju unapređenju odnosa.

Današnji susret dvoje državnika i ovaj dokument i u srpskoj i u hrvatskoj političkoj javnosti ocenjen je kao istorijski, te kao značajan korak ka smanjivanju tenzija između zvaničnog Beograda i Zagreba i iskorak u pravcu bolje saradnje i rešavanja otvorenih pitanja.

- Danas smo pokazali da obe strane žele da sarađuju. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Mislimo da su naši odnosi kičma za dobre odnose za ceo region, ali i prema Evorpskoj uniji. Pre svega, ovo je važno zbog ljudi koji žive i u Srbiji i Hrvatskoj - poručio je premijer Srbije nakon potpisivanja Deklaracije.

Kolinda Grabar Kitarović rekla je da su danas prvenstveno saslušani problemi nacionalnih manjina kako bi se rešavala ta otvorena i najvažnija pitanja.

Vučić i Kitarović danas su se pre podne simbolično sreli na mostu na Dunavu u međugraničnoj zoni kod Erduta. Odatle su otišli u Dalj, u Hrvatskoj, a potom u Donji Tavankut, u Srbiji. Susret završavaju u Subotici gde su i potpisali Deklaraciju.

Autor: agencije

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.