Izvor: Radio 021, 02.Mar.2020, 10:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Srbija će od Izraela kupiti oružje

Srbija namerava da kupi oružje od Izraela i to "neće biti mala isporuka", izjavio je predsednik Aleksandar Vučić u intervjuu "Džeruzalem postu".

Vučić je za izraelski list, na marginama konferencije Američko-izraelskog saveta za javne poslove (AIPAC) u Vašingtonu, ponovio da će Srbija otvoriti diplomatsko predstavništvo i predstavništvo Privredne komore u Jerusalimu i istakao da će se Srbija uvek truditi da uskladi svoje interese sa Izrealom.

"Otvorićemo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << vrlo brzo ne samo kancelariju naše privredne komore, već, zajedno sa privrednom komorom, zvanično državnu kancelariju u Jerusalimu sa srpskom zastavom zajedno sa našom ambasadom u Tel Avivu", rekao je Vučić.

Odgovarajući na pitanje o antiizraelskoj kampanji bojkota, izolacije i sankcija (BDS) u zapadnoj Evropi, Vučić je rekao da Srbija namerava da kupi oružje od Izraela i da ta nabavka "neće biti mala isporuka".

Vučić je rekao da BDS u Srbiji ne postoji i istakao da naša zemlja "nije plodno tle za antisemitske poruke".

"Niko u Srbiji nije čuo za taj pokret bojkota", rekao je predsednik.

Džeruzalem post ocenjuje da Vučićeve izjave i postupak mogu da se posmatraju kao oštar odgovor na kampanju BDS, uz podsćanje da je i austrijski parlament prošle nedelje okarakterisao BDS kao antisemitski.

Džerusalem post piše i da je Srbija bila prva zemlja koja je usvojila Zakon o restituciji jevrejske imovine zaplenjene tokom Holokausta. List ocenjuje i da je Vučić dobro upućen u "opasnosti smrtonosnog antisemitizma i fašizma", kao i da se energično zalaže za podizanje memorijalnog centra za nekadašnji koncetracioni logor Staro sajmište u Beogradu, gde su tokom nacističke okupacije ubijeni Srbi, Jevreji i Romi.

Navode i da se, na Vučićevu inicijativu, uoči obeležavanja Međunarodnog dana sećanja na Holokaust na zgradi srpskog Predsedništva vijorila zastava sa Davidovom zvezdom i natpisom "Jevrejin".

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.