Izvor: Radio 021, 30.Apr.2021, 16:33

Vučić: Privredni rast u prvom kvartalu je u plusu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je danas da je privredni rast u prvom kvartalu ove godine bio "više od plus jedan odsto", a da je planirano da bude negativan, odnosno minus 1,3 odsto, ocenivši da se radi o "enormnoj razlici" i "izvanednoj vesti za građane".

Vučić je naveo da je negativan rast u prva tri meseca ove godine očekivan zbog "visoke baze", odnosno rasta od 5,2 odsto u prvom kvartalu prošle godine, ali da je ipak "ostvareno mnogo više od onoga što >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << je planirano".

Naveo je da je Nemačka očekivala minus 1,5 odsto rasta, a da ima minus 1,7 i da "nisu zadovoljni".

"Srbija ide strahovitom brzinom napred, zahvaljujući vama, narode, a ako budemo imali 11 odsto u drugom kvartalu, a planirano je 10 odsto, bićemo šampioni u Evropi po stopi rasta", rekao je Vučić.

"Sve to možemo samo ako nam pomognete, ako se vakcinišemo i ako se vratimo poslu i radu", ocenio je Vučić.

Autor: FoNet

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.