Izvor: Radio 021, 09.Jul.2020, 10:31

Vučić: Ni hortijevci 1941. nisu dirali fasadu Gradske kuće u Novom Sadu

Molim sve naše ljude u Beogradu, Novom Sadu i drugim gradovima da se ne suprotstavljaju batinašima, jer to ćemo da radimo mi kao država, radićemo i pobedićemo, navodi se u poruci predsednika Srbije Aleksandra Vučića, objavljenoj na Instagram nalogu buducnostsrbijeav.

"Dragi građani, obećao sam vam da ćemo umeti da zaštitimo mir i stabilnost uprkos kriminalnim huliganskim nasilničkim napadima kojima smo svi šokirani", rekao je Vučić na letu za Pariz, gde će >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << se danas sastati sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom.

Vučić je dodao da su svi šokirani "jer u Novom Sadu 1941. godine, kada su hortijevske fašističke jedinice upale, nisu oštetile fasadu zgrade Gradske kuće, a da neki ljudi sinoć jesu".

"Ja samo molim sve naše ljude u Beogradu, Novom Sadu i drugim gradovima da se ne suprotstavaljaju batinašima. To ćemo da radimo mi kao država. Radićemo i pobedićemo. Sačuvaćemo mir za našu zemlju", poručio je Vučić.

Podsetimo da je u jučerašnjim protestima u Novom Sadu demolirana Gradska kuća, polupani su prozori i oštećena vrata, a ovo zdanje gađano je molotovljevim koktelima i bakljama, ali one nisu izazvale požar.

Uništavanje ovog objekta sinoć je osudio i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, a danas se u vezi sa tim oglasio i predsednik novosadske Skupštine Zdravko Jelušić koji jer rekao da osobe koje su juče palile i uništavale Gradsku kuću "nedvosmisleno pokazuju koliko im je stalo da našeg grada". I on se osvrnuo na to da ni fašisti, posle poraza u Drugom svetskom ratu, nisu palili ovaj objekat.

Kako Gradska kuća izgleda nakon protesta možete videti u našoj galeriji OVDE.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.