Izvor: Radio 021, 19.Apr.2021, 23:00

Vučić: Hoću da budem zapamćen kao neko ko je napravio rezultate o kojima se govori za 50, 70 godina

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je večeras, komentarišući navodni "non pejper" o podeli Bosne i Hercegovine i vojno jačanje Srbije, da neće biti rata i da je njegova reč za to najveća garancija, da Srbiji ne treba rat sa BiH već zdrava ekonomija, ljudi i putevi.

Vučić je u intervjuu za sarajevsku TV Fejs rekao kako se neće dogoditi ništa od spekulacija koje prate "non pejper" koji se pripisuje slovenačkom premijeru Janezu Janši i nekoliko puta tokom intervjua >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << ponovio da "neće biti rata".

"Hoću mir, hoćemo mir", rekao je Vučić, a na zahtev novinara da mu to garantuje, Vučić je naglasio da je njegova reč najveća garancija i da "njegova reč vredi mnogo više nego reči nekih drugih".

"Hoću da budem zapamćen kao neko ko je sačuvao mir i ko je izgradio Srbiju, ko je napravio rezultate o kojima se govori za 30, 50, za 70 godina", rekao je Vučić, naglašavajući da želi da bude zapamćen po dobru.

"Ako mislite da je moguće da budem zapamćen po dobru u Srbiji a da vodim ratove i da vraćamo hiljade mrtvih, i mi i Bošnjaci, onda je problem u vama", rekao je Vučić.

On je, tvrdeći da niti je učestvovao u kreiranju Janšinog navodnog predloga o podeli BiH niti ga je video, rekao da se neće dogoditi da Srbija prizna Kosovo i odrekne se Preševa i Bujanovca, a da dobije Republiku Srpsku.

Autor: FoNet

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.