Izvor: Radio 021, 03.Jul.2020, 15:51

Vučević o Exitu: Bilo bi neodgovorno u ovom trenutku reći da će sigurno biti održan, pratimo situaciju

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević kaže da još uvek nema nove odluke u vezi sa Exit festivalom, koji je zakazan za 13. avgust.

Zbog trenutne epidemiološke situacije u Novom Sadu gradska vlast je donela niz mera radi sprečavanja širenja virusa korona, a koja podrazumeva i nošenja maski u zatvorenom prostoru, kao i u većini otvorenih javnih prostora.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević kaže da konačna odluka u vezi sa Exit festivalom nije doneta.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << />
"Do njegovog održavanja ima još mesec i po dana. Procena je da je to dovoljno vremena da se razmotri šta će biti sa epidemiološkom situacijom. Kako se bude razvijala epidemiološka situacija u Novom Sadu, mi ćemo doneti odluku. Ako bismo danas doneli odluku da zabranimo, a za dve nedelje se popravi situacija, već treće nedelje većina će zaboraviti da je situacija bila izazovna i pitaće što smo zabranili festival. Ako sada apriori kažemo da će biti sigurno održan, to bi bilo neodgovorno, jer ne znamo šta će se dešavati, jer to niko u svetu ne zna", poručuje Vučević.

Exit je krajem juna objavio listu preliminarnih mera prilikom organizovanja festivala, a jedna od njih je i besplatno testiranje posetilaca. Ostalo je nerazjašnjeno pitanje na koji način će ove testove Exit nabaviti, na šta Vučević nije mogao da odgovori, poručujući da je to pitanje za organizatore festivala.

Podsetimo, pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković rekao je da je, s obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju, veoma teško da će se Exit organizovati u zakazanom terminu. 

Uprava festivala se nije oglašavala povodom nove epidemiološke situacije, niti o mogućnosti ponovnog odlaganja festivala, koji je prvobitno bio planiran za jul.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.