Izvor: Radio 021, 19.Maj.2020, 13:15

Vučević: U Novom Sadu za devet dana samo jedan slučaj zaraze virusom korona

Gradonačenik Miloš Vučević rekao je izjavio da je u poslednjih devet dana kod samo jedne osobe u Novom Sadu potvrđena zaraza novim virusom korona, a da se dnevno testira od 270 do 350 Novosađana.

Prema njegovim rečima, zaraženi je srpski državljanin koji se vratio iz inostranstva gde je radio na kruzeru i vrlo odgovorno se poneo u ovoj situaciji. Informacije o zaraženom koje je Vučević saopštio su novina jer do sada vlasti uglavnom nisu otkrivale ni pol zaraženih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << niti neke druge detalje.

Inače, ova informacija se delimično poklapa sa podacima Instituta "Batut", koji pokazuju da su u Novom Sadu bile zaražene tri osobe, i to 10. maja mladić od 15 godina, 12. maja mladić od 20 godina i 17. maja 31-ogodišnja žena.

Ovi podaci ne podudaraju se protekla dva i po meseca koliko traje epidemija virusa korona u Srbiji, a često se i izjave gradskih ili pokrajinskih čelnika ne slažu sa informacijama koje svakodnevno iznosi republički Krizni štab u Beogradu, koji se zasnivaju na podacima Batuta.

Pomenimo i da su od 6. marta gradonačelnik Vučević i pokrajinski funkcioneri uglavnom izbegavali da iznose podatke o zaraženima, na primer koje su godište ili iz kog su mesta, pravdajući to preporukom epidemiologa. Tek u nekoliko slučajeva su dali izjave koje su bile neproverljive jer se Institut za javno zdravlje Vojvodine nijednom nije oglasio, osim pre nekoliko dana i to na insistiranje 021.rs.

O padu broj zaraženih u Novom Sadu 021.rs je pisao OVDE.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.