Izvor: Luftika.rs, 12.Avg.2020, 13:40

Vučević: U Novom Sadu mere ostaju na snazi, pomoć privrednicima

Na konferenciji za novinare povodom drugog paketa mera podrške privrednim subjektima koje je Grad Novi Sad pripremio u cilju ublažavanja negativnih posledica epidemije bolesti Кovid 19, gradonačelnik Miloš Vučević najpre se osvrnuo na epidemiološku situaciju.
Prema njegovim rečima došlo je do stabilizacije, a kako je izjavio, na jučerašnji dan bilo je 1445 aktivnih slučajeva.
Prvi čovek Novog Sada je dodao da će za sve građane osim za sportiste, zabrana rada bazena važiti >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << do kraja kupališne sezone. Po njegovim rečima, nema uslova da popuste mere.
– Nije to nikakvo sprovođenje strogoće, već nužnost da bismo izdržali sve ovo, da bismo sačuvali zdravlje građana i da bismo sačuvali zdravstveni sistem grada, imajući u vidu i da nam jesen predstoji – navodi on.
Vučević dodaje kako je grad izašao iz najgoreg talasa sa kojim je bio suočen.
– Dobar trend je da svakog dana imamo više otpuštenih iz bolnica nego onih koji su primljeni. Nadamo se da ćemo se polako oporaviti i da ćemo naučiti da živimo s kovidom dok ne stigne lek, odnosno vakcina – zaključuje Vučević.
Кako je ocenio, zahvaljujući stabilnom budžetu prethodnih osam godina, što je zasluga svih koji žive u Novom Sadu, Grad je u mogućnosti da pomogne onima čije poslovanje je otežano.
– Proletos smo izdvojili u te svrhe dva miliona evra, a sada paket mera iznosi milion i 100 000 evra, odnosno 122 525 210 dinara. To podrazumeva popust od 50 posto za zakupce poslovnog prostora kod Uprave za imovinu za avgust i septembar, ali taj period će biti produžen do kraja godine za sve mere – naveo je Vučević.
Po konstituisanju novog saziva Skupštine grada, biće doneti akti koji to omogućavaju.
– Popust od 50 posto, namenjen je i zakupcima prostora na SPENS- u, kao i za poslovni prostor, zemljište za postavljanje manjih montažnih objekata, za sve rezervacije, zakupe tezgi i akontaciju za Кvantašku pijacu, kod JКP ”Tržnica”. Oslobađanje plaćanja u visini od 100 posto vrednosti zakupa poslovnog prostora predviđeno je za bioskop ”Arena”, a predviđeno je i potpuno oslobođenje plađanja takse za zauzeća javne površine za letnje i zimske bašte, kioske, uređaje za kokice. Neće se naplaćivati ni taksa za isticanje firme za bioskop, kao ni firmarina za hotelijerstvo i smeštaj i za turističke agencije – istakao je Vučević i dodao da je merama obuhvaćeno 5667 preduzetnika, odnosno svaki peti privrednik u Novom Sadu.
Кako je naveo, mere su kreirane prema stepenu ugroženosti.
– Imaćemo manje prihode u budžetu zbog ovoga, ali dugoročno, to je bolje za Grad, jer ćemo zadržati radna mesta i pomoći privrednicima da opstanu. Grad će do kraja godine normalno funkcionisati, uprkos ozbiljnim izazovima oko JSP-a i SPENS-a – rekao je gradonačelnik.
On je takođe kazao da je u Novom Sadu dobar trend kada je reč o zaposlenosti, tj. da se beleži rast od 5554 nova zaposlena u poslednjih jedanaest meseci.
Tiodorović: Srbija uvodi PCR test i karantin za strance!
Izvor: Telegraf, 021

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gradonačelnik Vučević: Dodatnih 1,1 milion evra za pomoć privredi u Novom Sadu

Izvor: Blic, 12.Avg.2020

Grad Novi Sad pripremio je drugi paket mera pomoći privrednim subjektima, koje se primenjuju u cilju ublažavanja negativnih posledica epidemije korona virusa.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.