Vučević: Aerodrom Čenej je ozbiljan potencijal za razvoj grada

Izvor: Radio 021, 14.Apr.2018, 14:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučević: Aerodrom "Čenej" je ozbiljan potencijal za razvoj grada

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je da, iako ne želi ništa da prejudicira, aerodrom "Čenej" predstavlja ozbiljan potencijal za dalji razvoj grada.

- Priča o sudbini aerodroma "Čenej" je složena, ali je i interesantna. Vazduhoplovstvo u Novom Sadu ima dugu tradiciju i naš grad je bio centar vazduhoplovstva još u Kraljevini Jugoslaviji, a imamo i jedan od najstarijih aero klubova na ovim prostorima, koji proslavlja 95 godina postojanja - rekao je gradonačelnik >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Miloš Vučević.

Danas i sutra se na aerodromu "Čenej" održava Evropski kup u paraglajdingu, koji prvi put organizuje Aero klub "Novi Sad" u saradnji sa Aero klubom "Košava" iz Beograda.

Na takmičenju učestvuje više od 60 sportista iz 12 zemalja iz regiona.

Prema rečima predsednika Upravnog odbora Aero kluba "Novi Sad" Dragoljuba Samardžića, broj izuzetno uspešnih takmičara na ovom turniru koji se boduje u okviru evropskih kupova svedoči o dobrom rejtingu Aero kluba "Novi Sad", a Evropski kup predstavlja dobru promociju i grada Novog Sada.

Autor: 021.rs

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.