Izvor: Radio 021, 05.Dec.2018, 17:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vršac: Čeka se odluka Ustavnog suda zbog sporova penzionera i Grada

Više od 3.000 penzionera tužilo je Grad Vršac, jer im je, navodno, u jednom periodu nezakonito uziman novac za kanalizaciju, a na osnovu drugostepene presude obeštećeno je nih stotinak.

Lokalna samouprava je na svaki izgubljeni spor uložila žalbu. Jedna od njih je usvojena, i sada se čeka konačna odluka Ustavnog suda, koja bi trebalo da bude poznata do kraja godine.

Kako Novosti saznaju, ukoliko se definitivno ustanovi da zakon nije bio ispoštovan, Grad će >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << bez pogovora morati penzionerima da vrati uzete pare. O ukupnom iznosu samo se nagađa, ali je činjenica da bi to imalo ogromne posledice po dalje funkcionisanje grada.

U suprotnom, obeštećeni Vrščani će, uz povraćaj dobijenog novca, morati iz svog džepa da plate i sve pripadajuće troškove svog sudskog spora.

U Gradskoj upravi nisu želeli da daju izjavu ovim povodom, ali je gradonačelnica Dragana Mitrović nedavno za skupštinskom govornicom rekla da je ceo slučaj ispolitizovan i da nikome neće doneti dobro.

"Žalosno je što su pojedine političke opcije zloupotrebile penzionere podstrekavajući ih na podnošenje tužbi protiv Grada. Videćemo šta će reći Ustavni sud, ali će u oba slučaja šteta biti ogromna. Jedini koji će profitirati su procenitelji i advokati", istakla je gradonačelnica.

Za obeštećenje stotinak penzionera iz gradske kase do sada je isplaćeno 10 miliona dinara. Veći deo tog novca otišao je, međutim, na sudske troškove. To govori i primer jedne Vršćanke, kojoj je vraćeno pripadajućih 17.000, a ceo spor je koštao 105.000 dinra. Opozicija kaže da je vlast sama kriva za to, jer nije htela vansudsko poravnanje.

Autor: Novosti

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.