Vrhunski italijanski kuvar u Novom Sadu!

Izvor: Luftika.rs, 17.Mar.2017, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vrhunski italijanski kuvar u Novom Sadu!

U Gradskom baru “TEATAR”, to dobro znamo, oduvek se dobro jelo – baš! Raznovrstan meni, sjajno pripremljeni, besprekorno servirani specijaliteti, mnoštvo originalnih jela po italijanskoj recepturi…

No, sve to podignuto je na još viši nivo dolaskom majstora kuhinje Eustakija Brućelea, vrhunskog gastronoma iz Italije, koji je zanat pekao u rodnom Popoliju, potom i širom Apeninskog poluostrva, a danas je jedan od najpoznatijih kuvara u svojoj zemlji. Njegova specijalnost su >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << paste za koje testo priprema ručno, po staroj recepturi, koja se u njegovom kraju prenosi s kolena na koleno.
– Za svaku pastu postoji recept koji je, u principu, vrlo jednostavan, ali potrebno je mnogo iskustva, znanja i poneka ‘caka’ da bi testo bilo savršenog ukusa, da bi se topilo u ustima i prosto milovalo nepca. Istovremeno, bilo da se radi o lazanjama, raviolima, fetućinima ili nekoj drugoj italijanskoj pasti, i ostali sastojci moraju da dođu do punog izražaja – kaže Eustakio koji je, inače, i vrhunski pica-majstor.

Ali, to nije sve: pripremanje čuvenih  tradicionalnih italijanskih specijaliteta s raznim vrstama mesa – teletinom, piletinom, prasetinom ili ovčetinom, a deo su menija u “Teatru”, donelo je Eustakiju pregršt nagrada na prestižnim kulinarskim smotrama širom Evrope.
Potražite još specijaliteta novosadskih restorana

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.