Izvor: Radio 021, 22.Nov.2018, 08:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vrhovni kasacioni: Dva suda kršila zakon u korist Luke Bojovića

Vrhovni kasacioni sud utvrdio je da su Specijalni sud i Apelacioni sud kršili zakon u korist Luke Bojovića kada su ga oslobodili po optužnici za tri ubistva iz 2004. godine.

Vrhovni kasacioni sud je presudom uvrdio da je povređen zakon u korist Luke Bojovića po zahtevu za zaštitu zakonitosti koji je podneo zamenik Republičkog javnog tužioca Goran Ilić. S obzirom na to da se radi o povredi zakona u korist okrivljenog, odlukom Vrhovnog kasacionog suda se ne mogu izmeniti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << presude kojima je povređen zakon, vec je Vrhovni kasacioni sud samo utvrdio povrede.

Podsetimo, Bojović je 2015. oslobođen optužbi za ubistvo da je kao vođa zemunskog klana 2004. godine organizovao ubistvo Branka Jeftovića Jorge, kao i da je učestvovao u atentatima na Andriju Draškovića i Zorana Nedovića zvanog Šok, kada su ubijeni njihovi telohranitelji.

Godinu dana kasnije, oslobađajuću presudu Specijalnog suda potvrdio je i Apelacioni sud.

Kako saznaje N1, ovo je konstatacija Vrhovnog kasacionog suda, ali ona ne znači da će se Luki Bojoviću ponovo suditi zbog ovih ubistava.

Međutim, postoji mogućnost da će se ispitivati odgovornost sudija Specijalnog i Apelacionog suda za koje je utvrđeno da su kršili zakon u korist Bojovića.

Bojović se nalazi u Španiji na izdržavanju kazne zatvora.

Autor: N1

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.