Vrbas: Uređuje se Gradsko groblje

Izvor: Radio 021, 30.Avg.2018, 21:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vrbas: Uređuje se Gradsko groblje

Na Gradskom groblju u Vrbasu počela je zamena dotrajalog dela ograde.

Vrbaski komunalci uporedo obavljaju i košenje travnatih površina na tom prostoru.

"Poznato je da nam ove godine vegetacija prkosi i da je trava veoma bujna usled vremenskih prilika. Naši radnici ulažu velike napore da groblje izgleda pristojno. Uporedo, obavlja se i zamena zidne ograde oko groblja. Počeli smo s prvom deonicom, s desne strane od glavnog ulaza, koja je bila najkritičnija i koja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << je pretila da ugrozi okolinu. Kako vremenski i svi ostali uslovi budu dozvoljavali rekonstruisaće se i ostatak ograde“, kazao je Miljan Vujović iz JKP "Komunalac".

Gradsko groblje prostire se na površini od osam hektara, podeljeno je na devet zona i redova, a na nešto više od 8.500 parcela počiva blizu 18.000 pokojnika. Prostor oko humki dužni su da održavaju srodnici pokojnika. Dve kapije, koliko ih ima na groblju, otvorene su od sedam do 19 časova.

"Na drugom ulazu u Gradsko groblje priprema se teren za sadnju trave i ukrasnog zelenila, dok će deo prilaznog puta biti asfaltiran", kaže Vujović.

Autor: 021.rs

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.