Izvor: Radio 021, 12.Avg.2020, 17:30

Voz u Škotskoj iskočio iz šina i zapalio se, poginule najmanje dve osobe

Putnički voz iskočio je iz šina i zapalio se u blizini škotskog gradića Stounhevna, nedaleko od Aberdina.

Strahuje se da su najmanje dve osobe poginule i da je više njih teško povređeno.

Desetine vozila sa spasilačkim ekipama i medicinskim osobljem je na mestu nesreće, a na društvenim mrežama su se pojavile fotografije i snimci na kojima se vidi gust dim među škotskim brdima.

Sumnja se da je uzrok nesreće poplava i velika količina vode na šinama >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << koja se zadržala nakon pljuskova koji su tokom noći pogodili ovaj region, ali to nije zvanično potvrđeno.

Iz državne kompanije "Network Rail" koja upravlja britanskim železnicama, saopštili su na Tviteru da rade na terenu uporedo sa spasilačkim ekipama, ali da je još uvek rano govoriti o prirodi i težini nesreće koja se dogodila.

Povodom nesreće se oglasila i škotska premijerka Nikola Sterdžon koja je na Tviteru napisala da se radi o "izuzetno ozbiljnom incidentu". Britanski ministar saobraćaja Grant Šaps rekao je da je sazvan hitan sastanak sa predstavnicima Železnice.

Autor: RTS

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.