Izvor: Radio 021, 04.Sep.2019, 09:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Volmart prestaje sa prodajom municije i traži od kupaca da ne nose pištolje tako da se vide

Kompanija "Volmart" saopštila je da će prestati da prodaje municiju za pištolje i pojedine automatske puške u prodavnicama širom Sjedinjenih Američkih Država, kao odgovor na nedavna masovna ubistva u Teksasu i Ohaju.

"Volmart", najveći američki prodavac oružja, kao i ostale korporacije, sve više se uključuje u debatu o oružju i bezbednosti. Ta kompanije je, kao i njeni konkurenti "Fred Mejer" i "Dik1s sporting guds", već prekinula prodaju automatskih pušaka i povećala >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << starost kupaca drugog oružja na 21 godinu. Takođe, objavio je i da će tražiti od kupaca da tokom boravka u 4.700 njihovih prodavnica u SAD-u ne nose na vidljiv način oružje.

Američka banka je prošle godine saopštila da više neće davati pozajmice kompanijama koje proizvode vojno oružje za civile, dok su avio-kompanije "Delta" i "Junajted" navele da više neće davati popuste Nacionalnom udruženju za oružje.

U subotu su se dogodile dve masovne pucnjave u Teksasu, u kojima je ubijeno pet osoba, a ranjena 21 osoba.

Mesec dana pre toga takođe u Teksasu, u El Pasu, u pucnjavi je ubijeno više od 20 osoba.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.