Vojvođanski simfoničari sviraju u Sinagogi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Feb.2009, 12:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojvođanski simfoničari sviraju u Sinagogi

NOVI SAD - Koncert Vojvođanskih simfoničara počinje u 20 sati u Sinagogi, u organizaciji Muzičke omladine Novog Sada.

Dirigent je Filip Piket iz Velike Britanije. Solisti koncerta su Lidija i Sanja Bizjak, klavir.

Na programu su kompozicije Rosinija, Mendelsona i Hajdna.

Klavirski duo Lidija i Sanja Bizjak prvi put je nastupio 2002. godine s Beogradskom filharmonijom. Posle zapaženog resitala na festivalu u Lonu (Francuska) 2004. godine, sestre Bizjak >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << primljene su na poslediplomske studije kamerne muzike na Pariskom konzervatorijumu (klasa profesor Zak Ruvije).

Laureati su programa "Deklik" za 2006. godinu, programa francuske vladine organizacije za promociju francuske kulture u svetu, što im je omogućilo snimanje diska s delima Mocarta, Šuberta, Pulanka, Žolivea i Lutoslavskog.

Filip Piket, dirigent, je muzički direktor i osnivač ansambala „Nju London Konsort" i „Muzičari Glob teatra", ubraja se u najeminentnije zagovornike autentičnog stilskog izvođenja, posebno uvaženog kada je u pitanju ranobarokni, ali i klasičarski i romantičarski repertoar.

U „Glob teatru" u Londonu deluje kao direktor rane muzike.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.