Vojvođanski simfoničari postaju orkestar

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Nov.2010, 15:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Vojvođanski simfoničari" postaju orkestar

NOVI SAD -

Vojvođanski simfoničari" će uskoro prerasti u "Vojvođanski simfonijski orkestar" sa sedištem u Novom Sadu, a na njegovom čelu će se i dalje nalaziti dirigent Berislav Skenderović.

Predlog odluke o osnivanju Vojvođanskog simfonijskog orkestra utvrđen je na današnjoj sednici Vlade Vojvodine, a ona bi trebalo da bude usvojena na narednoj sednici Skupštine Vojvodine.

"Vojvođanski simfoničari" osnovani su 2001. godine na inicijativu Skenderovića >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i pod patronatom tadašnjeg Izvršnog veća Vojvodine.

U proteklih devet godina grupa uglednih muzičara je izvela više od 60 premijera i veliki broj koncerata s poznatim gostima solistima iz zemlje i inostranstva.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vojvođanski simfonijski orkestar u Novom Sadu

Izvor: Radio 021, 03.Nov.2010

Vlada Vojvodine utvrdila je Predlog pokrajinske skupštinske odluke o osnivanju Vojvođanskog simfonijskog orkestra, čije će sedište biti u Novom Sadu.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.