Izvor: Radio 021, 12.Maj.2020, 09:38

Vojvođanski front: Pokrajinska vlada da hitno saopšti kakva se mrlja nalazi u Dunavu

Pokrajinska vlada dužna je da građanima hitno, a ukoliko je to moguće već danas, saopšti otkud naftne mrlje u Dunavu, kod Kamenjara, navode u Vojvođanskom frontu.

Front koji čine LSV, Vojvođanska partija i pokret Zajedno za Vojvodinu pozivaju Sekretarijat za urbanizam, zaštitu životne sredine i Sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo da, zajedno sa nadležnim inspekcijama, kažu građanima "punu istinu".

"U medijima su se juče popodne pojavile >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << fotografije naftne ili mrlje od mašinskog ulja kod naselja Kamenjar, a prema navodima očevidaca, mrlja je dužine nekoliko stotina metara. Ovakav incident morao bi biti apsolutni prioritet u radu nadležne pokrajinske inspekcije za zaštitu životne sredine. Javnost ima pravo da hitno dobije sve informacije o stepenu mogućeg zagađenja i posledicama. Ujedno očekujemo pun angažman policije i svih drugih nadležnih službi kako bi krivac ili krivci bili što pre identifikovani, a javnost o tome obaveštena", poručuju u Vojvođanskom frontu.

Podsetimo, kako je 021 pisao, a očevici preneli, mrlja je dugačka nekoliko stotina metara i široka metar do dva. Počinje blizu dela obale koji koristi kompanija Karin komerc.

Pokrajinska inspekcija potvrdila je za 021 da je upoznata sa problemom, ali u ovom trenutku nije poznato šta je preduzeto.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.