Vojvodina u Briselu na evropskoj nedelji gradova i regija Open Days

Izvor: KovinEkspres.rs, 21.Sep.2010, 21:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojvodina u Briselu na evropskoj nedelji gradova i regija Open Days

Vojvodina evropska regija Novi Sad, 21. septembar - Evropska nedelja gradova i regija Open Days ove godine se održava od 4. do 7. oktobra, u Briselu, a AP Vojvodina učestvuje u okviru programa 'Konkurentnost, saradnja, kohezija'. Potpredsednik Vlade AP Vojvodine i pokrajinski sekretar za međuregionalnu saradnju Boris Barjaktarović ističe da Vojvodina nastupa u Briselu, u partnerstvu sa regionima Štajerska (Austrija), Hrvatski regioni (Hrvatska), Južna Finska (Finska), Kujavsko-Pomorski region >> Pročitaj celu vest na sajtu KovinEkspres.rs << (Poljska), Zapadna Panonija (Mađarska) i region Žilina (Slovačka). Prema rečima Barjaktarovića naziv konzorcijuma u okviru kojeg nastupa Vojvodina je '1 cilj, 7 regiona i izazov 2020.', koji će 5. oktobra organizovati debatu na temu antikriznih mera – 'Kako uzvratiti posle sloma'. -Vojvodina po drugi put zvanično učestvuje na evropskoj nedelji gradova i regija, a nastupa u okviru konzorcijuma sa regionima zemalja članica Evropske unije. To je za Vojvodinu i Srbiju veliko priznanje jer smo stavljeni u ravnopravni položaj sa svim ostalim regionima učesnicima.Srbija nikad nije bila bliža EU. Upravo iz tog razloga treba intenzivirati aktivnosti na promociji evropskih integracija kod nas i naše zemlje u evropskim institucijama. Open Days, kao najveći institucionalni događaj u Briselu je prava prilika da se predstavimo kao evropska regija, a mapa Open Days na kojoj je Vojvodina ucrtana, o samo potvrđuje - rekao je Barjaktarović. Kako je objasnio Barjaktarović, fokus ovogodišnjeg samita je diskusija o programu 'EU 2020.', revizija budžeta EU, kao i definisanje buduće kohezione politike EU za period posle 2013. godine. Inače, Open Days zajednički organizuju Komitet regiona, Evropska komisija, Generalni direktorat za regionalnu politiku i predstavnici grupa regiona i gradova u Briselu. Ove godine pojaviće se više od 6.000 učesnika, okupiće se 28 konzorcijuma evropskih regiona I gradova, koji će organizovati oko 100 konferencija i seminara, a predviđa se prisustvo blizu 25.000 ljudi.

Nastavak na KovinEkspres.rs...






Povezane vesti

Vojvodina drugi put učestvuje na evropskoj nedelji gradova i regija

Izvor: Danas, 22.Sep.2010, 17:59

Evropska nedelja gradova i regija "Open Days" ove godine se održava od 4. do 7. oktobra, u Briselu, a AP Vojvodina učestvuje u okviru programa "Konkurentnost, saradnja, kohezija".

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KovinEkspres.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KovinEkspres.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.