Vojvodina se vadi protiv Bosne

Izvor: B92, 21.Nov.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojvodina se "vadi" protiv Bosne

Košarkaši Vojvodine Srbijagasa dočekuju sarajevsku Bosnu u devetom kolu NLB lige.

Novosadski klub pokušaće da dođe do tek druge pobede u ovoj sezoni, prve nakon sedam uzastopnih poraza. Njihov rival s druge strane ima tri pobede, a poslednju je zabeležio protiv Olimpije. Dolazak Vlade Vukoičića na mesto šefa stručnog štaba pokazao se kao pun pogodak jer su prethodne dve utakmice, a posebno poslednja u kojoj je savladana favorizovana Union Olimpija, najbolji pokazatelj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dobre forme ekipe, ali i igrača pojedinačno.

"U goste nam dolazi protivnik koji gaji agresivnu i borbenu igru. Kvalitetan su sastav, izuzetno šuterski raspoložen, dominira naš bivši igrač Ivan Ivanović. Tu je i Dušan Đorđević, takođe bivši Novosađanin, a tu je i Vučurović koji se ne libi da šutne iz daljine. Radili smo bez ikakvih problema, prvi put od početka NLB lige, spremni smo da pobedimo. Postoji imperativ trijumfa, ali bih voleo da moji igrači ne razmišljaju o tome, nego da se koncentrišu na našu igri", rekao je Zoran Sretenović, trener Novosađana.

Dodatni oprimizam uliva i dobra forma Dejana Borovnjaka koji je bio najkorisniji igrač prošlog kola NLB ligi sa indeksom uspešnosti 34. Od njega se očekuje da i protv Bosne bude jedan od pokretača crveno-belih.

"Evidentno je da smo podigli formu, dobro treniramo. Trijumf bi nam mnogo značio. Pogotovo na polju samopouzdanja. To što sam bio najkorisniji igrač prošlog vikenda gotovo da sam zaboravio. Koncentrisan sam isključivo na stvri koje nas čekaju. Očekujem da kvalitetan rad na treningu pokažemo protiv Bosne i prekinemo seriju poraza", istakao je Dejan Borovnjak.

Ako se pogleda tabela NLB lige onda je pred košarkašima Bosne jedno od najlakših gostovanja u ovogodišnjoj sezoni regionalnog takmičenja.

Jedan od junaka pobjede nad popularnim „zmajčekima" bio je Ivan Ivanović, pouzdani krilni centar Bosne i potencijalni reprezentativac Crne Gore, koji je protekle sezone bio član Vojvodine i najbolje poznaje slabosti, ali i vrline novosadske ekipe.

"Mislim da smo kvalitetniji od rivala. Tačno je da nas očekuje težak zadatak, jer je Vojvodina posebno opasna na svom parketu, ali vjerujem da imamo snage za trijumf. Sigurno je da će utakmica u 'Spensu' više značiti njima nego nama jer im je ovo jedna od posljednjih prilika da uhvate priključak u borbi za sredinu tabele. Upravo bi u tome mogla biti naša šansa, jer smo mi rasterećeni i znaćemo iskoristiti svaku šansu", istakao je Ivanović.

Utakmica između Vojvodine i Bosne igra se u subotu od 20:15h.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.