Vojvodina prva na turniru u Solunu

Izvor: Radio 021, 23.Sep.2018, 22:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojvodina prva na turniru u Solunu

Pečat na pripreme za novu sezonu prvotimci Vojvodine NS seme stavili su osvajanjem još jednog turnira.

Ovoga puta pokorili su Solun, gde su u tri dana zabeležili dve pobede i jedan poraz. U poslednjem kolu izgubili su posle pet setova od rumunske ekipe CSM 2:3 (26:24, 23:25, 25:23, 20:25, 14:16), ali su dva seta bila dovoljna za konačni trijumf.

Trener Siniša Gavrančić iskoristio je priliku da pruži šansu onima koji su do sada manje igrali, pa su susret počeli >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Todorović, Vučićević, Kujundžić, Perić, Simić, Kovačević i libero Škundrić, a kasnije je zaigrao i Rudić. Trebalo je da prođe gotovo ceo set da ova postava dođe na svoje i preokrene vođstvo Rumuna. Blokom je Vučićević doneo 25:24, a onda je Vojvodina  završila set rezultatom 26:24.

Nastavili su u istom ritmu crveno – beli, ali se ni protivnik nije predavao. Ohrabrivši se dobrom igrom, u pojedinim momentima Novosađani su na terenu pravili i egzibicije, izmamivši tako čak i aplauz rivala. Nekoliko grešaka u samom finišu rezultiralo je gubitkom tog seta i izjednačenjem na 1:1. Treći set doneo je dosta neizvesnosti, ali je Vojvodina bila sigurna u završnici za vođstvo od 2:1. Posle dva dobijena seta bilo je jasno da je Vojvodina pobednik turnira, a ekipa CSM uspela je da se izbori za taj-brek i na kraju i za utešnu pobedu. U svakom slučaju i ovakav meč mladim igračima biće značajno iskustvo.

Organizator je na kraju uručio svečano ekipi Vojvodine i pehar namenjen pobedniku turnira.

"Crveno-beli" su u Solun otišli nakon osvajanja međunarodnog turnira "Memorijal velikana" u Novom Sadu. Posle povratka iz Grčke, odbojkaši će imati nekoliko dana za odmor i pripremu, a već u petak, 28. septembra, odlaze u Ljig na prvu prvenstvenu utakmicu. Odmah potom sledi duel sa Novim Pazarom za pehar u Superkupu.

Posle toga odbojkaši Vojvodine putuju u Zagreb, gde će 9. oktobra, igrati protiv Mladosti u okviru 1. kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.