Vojvodina ostala neporažena u Holandiji, AZ ide dalje

Izvor: Radio 021, 25.Avg.2016, 21:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojvodina ostala neporažena u Holandiji, AZ ide dalje

Fudbaleri holandskog AZ-a plasirali su se u grupnu fazu Lige Evrope nakon dvomeča sa Vojvodinom pošto su u revanšu u Alkmaru odigrali sa Novosađanima 0:0 i prethodno slavili na Karađrđu sa 3:0.

Vojvodina je htela, ali nije mogla, AZ je u ovom trenutku jednostavno kvalitetniji i iskusniji tim koji je u oba susreta kontrolisao utakmicu od početka do kraja.

Strateg crveno-belih Nenad Lalatović je u Alkmaru pokušao da sa tri nova igrača (Planić, Mićić i Ašćerić) >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << osveži postavu, ali je ponovo nedostajalo kretivnosti u završnici, snage u duelima, više trčanja i hrabosti, posebno kada krene polukontra. Kao i na Karađorđu, Vojvodina je i večeras imala svoje dve-tri prilike, ali u ovakvim duelima one ne smeju ostati neiskorišćene.

Najbolji šansu imao je Meleg u 51. minutu susreta, kada je sam sebi stvorio prostor za šut, ali je za malo bio neprecizan. Treba pomenuti i odličnu kontru sa samog početka utakmice kada je Paločević pokušao da uposli potpuno samog Ašćerića, ali to nije izveo na pravi način. Bilo je još nekoliko pokušaka sa distance ili sasvim solidnih proigravanja u šesnaesterac domaćeg tima koja gosti nisu iskoristili.

Malo za meč u kom se juri tri gola zaostatka, pa Lalatović može biti zadovoljan ispunjenim ciljem da njegova ekipa ostane neporažena.

A sdrge strane, AZ je pokazao zašto je godinama unazad učesnik završnice Lige Evrope. Bio je dominantan, sa čvrstom odbranom i izuzetno raspoloženim u polukontrama Garsijom i Frajdejom. Imao je domaćin nekoliko prilika za gol, pre svega pomenuti dvojac, ali i Johanson i Flar.

Vojvodina ove kvalifikacija završava sa četiri pobede, tri remija i jednom izgubljenom - Bokelj (1:1, 5:0), Konahs'i ki (1:0, 2:1), Dinamo iz Minska (1:1, 2:0) i AZ (0:3).

Sada se okreće obavezama u nacionalnom šampionatu gde u prvih pet mečeva ima četiri pobede i jednu nerešenu. Naredni susret očekuje je već u nedelju protiv Spartaka na Karađorđu, a onda će uslediti dvonedeljna pauza .

SASTAVI:

AZ: Roše, Johanson, Flar, Van Ejden, Haps, Vujtens, Lukasen, Heriksen, Jahanbakš, Frajdej, Garsija

Vojvodina: Kordić, Planić, Antić, Miletić, Puškarić, Maksimović, Mićić, Meleg, Paločević, Malbašić, Ašćerić

Sudija: Tobias Stiler (Nemačka)

Stadion "AFAS" u Alkmaru, gledalaca 8.500

Autor: S. Krajnović

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Vojvodina ostala neporažena u Alkmaru, Lalatović ponosan na igrače

Izvor: Radio 021, 25.Avg.2016

Fudbaleri holandskog AZ-a plasirali su se u grupnu fazu Lige Evrope nakon dvomeča sa Vojvodinom pošto su u revanšu u Alkmaru odigrali sa Novosađanima 0:0 i prethodno slavili na Karađrđu sa 3:0...Vojvodina je htela, ali nije mogla, AZ je u ovom trenutku jednostavno kvalitetniji i iskusniji tim koji...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.