Vodovod apeluje na građane da smanje potrošnju vode, moguć slabiji pritisak

Izvor: Radio 021, 27.Jun.2017, 11:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Vodovod" apeluje na građane da smanje potrošnju vode, moguć slabiji pritisak

Potrošnja vode u Novom Sadu povećala se zbog visokih temperatura, te je moguć slabiji pritisak u rubnim delovima mreže, a JKP "Vodovod i kanalizacija" apeluje na građane da racionalnije troše vodu.

Novosađani dnevno potroše više od 100 miliona litara vode. Zbog visokih temperatura potrošnja se uvećala za 15 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

"Iako sistem funkcioniše bez problema, povećana potrošnje vode, naročito u večernjim satima, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << može za posledicu da ima nešto slabiji pritisak u rubnim delovima mreže. Ovim putem apelujemo na naše sugrađane da racionalnije troše vodu iz gradskog 'Vodovoda'i da je ne koriste za zalivanje betonskih i travnatih površina", navode u "Vodovodu".

U ovom preduzeću dodaju da je svaki ušteđeni litar vredan, te daju savete kako da se smanji potrošnja vode u domaćinstvu:

Zatvorite vodu prilikom održavanja lične higijeneZamenite gumice na slavinama koje cureLeti čuvajte flaše sa vodom u frižideru umesto da otvarate slavinu i puštate da voda teče da bi bila hladnaKontaktirajte nas ako vidite da na javnim površinama curi voda iz hidranata i cevovoda

Autor: 021.rs

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Povećana potrošnja vode, "Vodovod" apeluje da se štedi

Izvor: NoviSad.com, 27.Jun.2017

Povećana potrošnja vode, naročito u večernjim satima, može za posledicu imati nešto slabiji pritisak, upozoravaju iz JKP "Vodovod i kanalizacija" i apeluju na građane da je racionalnije troše..

Nastavak na NoviSad.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.