Izvor: Luftika.rs, 09.Avg.2022, 15:31

Vodoinstalater za 15 minuta odrao bračni par, uzeo im 3.400 € za otpušavanje WC šolje

Koliko usluge vodoinstalatera u inostranstvu mogu biti skupe, govori vest da je jedan par iz mesta Telfs u Austriji dobio račun od kojeg ne može da se oporavi, prenosi Dnevnik.
Prema saopštenju policije, oni su se jednog vikenda „upecali“ na oglas preko interneta „vodoinstalaterske službe za hitne slučajeve“, a vodoinstalater je ubrzo po pozivu zakucao na njihova vrata.
Od alata je imao samo gumeni otpušivač, koji ima i gotovo svako domaćinstvo. Borio se sa otčepljivanjem >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << vode oko 15 minuta i nakon što je uspešno obavio posao, ispostavio je račun u visini od neverovatnih 3.400 evra.
Zatečeni, vlasnici su uslugu platili onoliko koliko je od njih traženo, ali kada su se osvestili, otišli su u policiju. Taj par je već jednom ovog meseca, za isti problem, platio visoki trocifreni iznos. Policija je pokrenula potragu za vodoinstalaterom koji je papreno naplatio tu relativno jednostavnu uslugu, jer račun u visini od 3.400 evra za otpušavanje ve-ce šolje ne može biti regularan.
Reč je o, kako je saopšteno, vodoinstalateru koji je tvrdio da je iz Esena i koji je govorio nemački sa nemačkim akcentom.
Inače, za krivično delo „materijalno lihvarstvo“ austrijski zakon predviđa zatvorsku kaznu do tri godine.
Majstori deru kožu sa leđa: Zavrtanje ventila 15.000 dinara, zamena plovka 14.000

Nastavak na Luftika.rs...






Povezane vesti

Otpušavanje šolje koštalo 3.400 evra: Kada su se "osvestili", otišli u policiju

Izvor: B92, 09.Avg.2022

Usluge vodoinstalatera u Austriji mogu biti veoma skupe, posebno kada se traži pomoć za vikend, ali jedan par iz mesta Telfs dobio je račun od 3.400 evra...Pošto im se zapušila šolja u toaletu pozvali su vodoinstalatersku službu koju su našli preko interneta...Prema saopštenju policije, oni...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.