Vlasnik novosadske detektivske agencije tuži Pajtića

Izvor: Radio 021, 09.Jun.2015, 08:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlasnik novosadske detektivske agencije tuži Pajtića

Vlasnik novosadske detektivske agencije "Gvozden" Uglješa Grgur podneće danas krivičnu prijavu Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu protiv predsednika Vlade Vojvodine Bojana Pajtića i odgovornih lica iz policije i pravosuđa zbog zloupotrebe službenog položaja u tzv. slučaju "građevinska mafija".

Grgur je uhapšen 1. oktobra 2008. godine s tadašnjim gradonačelnikom Zrenjanina Goranom Kneževićem i još nekoliko ljudi, a pet godina kasnije su  pravosnažno oslobođeni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << svih optužbi. "U pitanju je bio čist politički proces, koji se odvijao po nalogu Pajtića, koji je tada, a i sada, izvršna vlast u Pokrajini. U krivičnoj prijavi od tužilaštva zahtevam da se do detalja utvrdi ko je sve bio umešan u ovaj slučaj, koji su policajci radili po Pajtićevom nalogu, kao i da se ispita krivična odgovornost Snežane Malović, Slobodana Homena i  Nate Mesarović, koji su tada rukovodili srpskim pravosuđem", ističe Grgur za "Dnevnik".

On naglašava da je zbog neosnovanog hapšenja bio materijalno uništen, a da je teško propatila njegova porodica. Uz Kneževića, Grgur je najduže bio u pritvoru, skoro godinu dana, zbog čega vodi poseban sudski proces, u kome traži obeštećenje od oko 1,5 miliona evra.

Po rečima Grgura, nakon dobijanja pravosnažne oslobađajuće presude, obratio se Komisiji Ministarstva pravde s namerom da se spor zbog neosnovanog lišenja slobode okonča mirnim putem, ali, kako kaže, više od godinu nije dobio nikakav odgovor te je slučaj preneo na Viši sud u Novom Sadu.

On je ispričao i da prvih dana nakon hapšenja nije tačno ni znao zbog čega je uhapšen i da to nisu mogli da mu kažu ni advokati s kojima je razgovarao pre saslušanja u Specijalnom sudu. "Po mene je kući došlo desetak policajaca i nakon premetačine u kući, odveli su me u prostorije Agencije, gde je već bilo dvadesetak policajaca koji su pretresali i iznosili dokumentaciju i neke stvari. Niko mi ništa nije govorio i kada su me dvojica inspektora sprovodila u Zrenjanin, na radiju u kolima sam u vestima čuo da sam uhapšen kao član udružene zločinačke organizacije, iako je prošlo tek nekoliko sati", rekao je Grgur.

On dodaje da će, ako bude bilo potrebno, iću do Strazbura.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.