Izvor: Radio 021, 08.Nov.2018, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vladimir Kostić ponudio ostavku na mesto predsednika SANU

Predsednik Srpske akademije nauka i umetnosti, Vladimir Kostić, najavio je da će sutra ponuditi ostavku svim odeljenjima SANU, što je epilog glasanja na Izbornoj skupštini te institucije.

"Smatram da ste mi ovim izborom poslali jasnu poruku. U toku sutrašnjeg dana sva odeljenja će dobiti moju ponuđenu ostavku na mesto predsednika Srpske akademije nauka i umetnosti", rekao je Kostić nakon što je predsednik Izborne komisije, akademik Dejan Popović, saopštio rezultate >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << današnjeg glasanja - da je u redovne članove od 18 kandidata primljeno 16, a u dopisne 14 od 26 kandidata.

"Radi se o činjenici da imamo potpuno drugačija shvatanja o ugroženosti Akademije, njenog mesta i njene budućnosti. U tom smislu biće mi veliko zadovoljstvo da otvorim politički prostor da na moje mesto dođe čovek kome ćete više verovati i koji će uspešnije voditi Akademiju", rekao je Kostić koji je tokom celog jednogodišnjeg izbornog procesa bio oštro napadan.

U nedavnom intervjuu za "Novosti" rekao je da je u proteklih nekoliko meseci o sebi čuo čudovišne tvrdnje, koje nisu tačne.

"Čuo sam da sam mason, da sam soroševac, da rukovodim 'žutom grupacijom' u SANU, da sam kripto SNS-ovac, Vučićev čovek, da sam obična 'crvena banda', naveo je tada Kostić. Predsednik SANU je tokom prethodnih meseci u više navrata skretao pažnju i na ugroženost pojedinih odeljenja zbog malog broja članova.

Nakon završetka Izborne skupštine Kostić nije želeo da daje izjave medijima, a njegovu odluku odbili su da komentarišu i članovi Predsedništva.

Upravnik Biblioteke SANU, akademik Miro Vuksanović je kratko rekao da je odluka predsednika Kostića neočekivana i da njegova ostavka ne može biti prihvaćena.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.