Vladika šabački o maskiranim muškarcima koji su palicama tukli građane na protestu: “To su Anđeli božiji”

Izvor: Luftika.rs, 29.Nov.2021, 12:58

Vladika šabački o maskiranim muškarcima koji su palicama tukli građane na protestu: “To su Anđeli božiji”

Portal Telegraf.rs je objavio pa povukao vest o govoru šabačkog episkopa Lavrentija u kojem maskirane muškarce koji su palicama pokušali da razbiju građanski protest – naziva “anđelima božijim”.
“Nije u duhu hrišćanske vere da zauzimamo stranu, ali razumite nas: Na jednoj strani imamo iskrene vernike, a na drugoj levičare-ateiste i bogohulnike. Govorimo o mladim ljudima, posvećenim Bogu i veri. To su Anđeli božiji koji su od nas dolazili po blagoslov i kada su išli da >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << brane svetinje u Crnoj Gori. Evo juče sam jednom od njih svetio vodicu kako bi hladio crtež Ostroga na ramenu. Često nas i daruju, pomažu nam, kako Božiji čovek da ih ne blagosišlja?”, ovo je objavio Telegraf kao reči Lavrentija, navodeći njegovo puno zvanje – Njegovo preosveštenstvo Episkop šabački i administrator Eparhije valjsvske.

U subotu, 27. novembra, građani su na poziv ekoloških organizacija blokirali saobraćajnice u nekoliko gradova Srbije, uključujući i Šabac. Demonstracije su održane u znak protesta nakon usvajanja Zakona o eksproprijaciji i Zakona o referendumu, kojim se de facto eliminiše za poslednji institut građana u odlučivanju.

Tokom blokade mosta u Šapcu grupa maskiranih muškaraca je palicama, čekićem i bagerom pokušavala da probiju blokadu. Prema prikupljenim fotografijama i snimcima sa događaja, građani su identifikovali pripadnike ove grupe kao aktiviste Srpske napredne stranke.

Jedan od njih je mladić čiju najnoviju tetovažu je opisao vladika Lavrentije.
Vladika Lavrentije je bio u središtu skandala kada je sveštenik Branislav Peranović na svirep način ubio štićenika Nebojšu Zarupcu u Centru za odvikavanje od droga “Sretenje”. Porodica Nebojše Zarupca je optužila Lavrentija za podstrekivanje na ubistvo.
Vladika Lavrentije Tokom postupka protiv protojereja Peranovića, zastupnici oštećenih insistirali su “na odgovornosti SPC za funkcionisanje Centra za odvikavanje u Lešnici, ali i vladike kao crkvenog starešine”.
Vladika je dao svoj iskaz kao Živko Trifunović, što je njegovo građansko ime.
Kako je utvrđeno, samo 3 nedelje pre ubistva, Lavrentije je odlikovao Peranovića najvišim zvanjem koji oženjeno svešteno lice može dobiti u Srpskoj pravoslavnoj crkvi.
Štićenik Centra za odvikavanje od droge Nebojša Zarubac je, prema nalazima obdukcije, zadobio više od 50 udaraca metalnim ojačanjem maslinovog štapa nakon čega mu je pozlilo, počeo je da povraća i na kraju se ugušio u sopstvenoj krvi.
Rezultati obdukcije tela nad preminulim mladićem pokazali su da je uzrok smrti gušenje.
Krivično veće Višeg suda u Šapcu odbilo je tada zahtev za sprovođenje istrage protiv episkopa Lavrentija.
Vučić brani bageristu koji je hteo da gazi narod, dok novinarka Pinka bez blama štiti policajca koji je gurnuo ženu preko ograde

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.